-
Re: Hybrydy
Tylko ze Pajaki nie podrozuja ot tak sobie jak my, ludzie. Poza tym czlowiek to jeden gatunek. Jakby pan B. boehmei wsiadl w samolot i polecial na Kostaryke i spotkal tam interesujaca pania B. albopilosum, to by byla hybrydyzacja naturalna, zgodna z zasada przemieszczania sie gatunków. Ale pajaki to nie ludzie, nie podrozuja, i niektore hybrydy nie sa po prostu mozliwe w warunkach naturalnych. Patrz -> tygrys i lew. W naturze sie nie skrzyzuja, z ingerencja ludzka owszem. Ale po co to robic?
-
ja tak nie na temat ,........... Awikularia widze ze na czeskim forum twoja aktywnosć jest nie mniejsza niz na polskim , tak jak czytam to nawet idzie sie połapać ,..co do tematyki .Gorzej z pisownią .Jak zaobserowoałem to tam wystepuje mniejsze zdenerwowanie co do pytań podstawowych ,....ile karmić ,...jak czesto, i tak dalej ,...nie ma niepotrzebnych wypowiedzi nietematycznych ,widac sąsiedzi bardziej sie pilnuja i przebieraja w słowach .
-
Jest to hybryda międzyrasowa, Baku ma rację. Nie ma za to racji, że Brachypelma ssp. to rasy, bo jak sama nazwa wskazuje (jak ustalili to spece od systematyki) są one sklasyfikowane, jako odrębne gatunki.
-
A dlaczego wydzielasz poczynania ludzkie, jako coś nienaturalnego? Przecież jesteśmy częścią natury i wynikiem działania jej praw (ewolucja i takie tam inne), a więc nasze działania też muszą być w związku z tym naturalne. Gdyby takie nie były, to bylibyśmy zdolni tworzyć cuda, a temu nauka akademicka zaprzecza.
No chyba że uważasz, iż nie powstaliśmy z małp w wyniku ewolucji, a nasze pojawienie się tu na Ziemi zainicjowała jakaś bezpośrednia siła, czy też kosmici.
-
ja nie mówie ze tak jest ale uwazam ze tak powinno być :P
juz o tym dyskutowaliśmy :P kiedys i wsumie sie zgadzamy tyle ze ja jestem hmmm mniej konserwatywny i bym chciał wszystko zmieniać :P
-
hmmm cuda muwisz ,,,
jak dla mnie cudem jest kazde zdazenie kture dotej pory nie zostało wyjaśnione przez nauke , ewentualnie powtuzone laboratoryjnie ale jedno z drugim sie wiaze :P
a więc im mądrzejsi sie stajemy tym mniej cudów nas spotyka i nazad :P
co do człowieka to ja terz nie uwazam aby nasze poczynania były naturalne , natura nas stwozyła ale w momencie gdy zaczeliśmy wyłamwać sie z pod jej ządów doszła do wniosku ze popełniła błąd :]
-
i wtedy byłby juz jeden gatunek ?? czy to było by coś jak unas zoofilia ?? :]
-
Baku moze mógłbyś postarac sie pisac po polsku , naprawde czytanie twoich wypocin które pod względem merytorycznym są płytkie nie jest zbyt ciekawe,a gdy dochodzi to tego twoja ortografia to staje sie juz tragedią
-
to farum zapewnia wspaniałe warunki byś mugł je na następny raz ominąć
zauwaz ze musisz najpierw kliknąć na hiperłącze przypoządkowane mojej wypowiedzi , dopiero wtedy wyświetli ci sie co napociłem .
następnym razem bądz dobrym internautą i tam nieklikaj a problem sam zniknie
-
Pamietaj, ze niektorzy wyswietlaja plasko Ja juz sie jednak przywyczailem.
Uprawnienia umieszczania postów