-
Re: Hybrydy
awi a czy ta twoja stronka to kiedyś w końcu powstanie :P ciekawie sie zapowiadało i.....:P
-
Stronka, moj drogi, kosztuje od 500 zl w gore za rok. Na razie jest to ponad moje mozliwosci finansowe. Na darmowej sie nic nie zmiesci, no i te durne reklamy wyskakujace od razu po wejsciu. Ograniczony transfer. zakaz umieszczenia ogloszenia o sprzedazy ptasznikow...
Jak moja strona powstanie, to powstanie. Kropa.
A jak sie nie mozesz doczekac, Grażynku, to mozesz mnie zasponsorowac :>:>:>:>
-
Oj Awi, Ty mówisz o utrzymaniu domeny i serwera? Jeśli tak, to czytałaś złe oferty.
-
Domene mam, za 122 zl rocznie (www.ptaszniki.pl). Mefisto, ja potrzebuje czegos o duzej pojemnosci i z duzym transferem - co z tego, ze oszczedze 100 zl, skoro wejdzie kilkadziesiat osob i pojawi sie mi napis "strona zablokowana, przekroczono limit transferu". Mam duze zdjecia (oczywiscie beda podlegac obrobce) i mam ich duzo, moim planem jest opisanie moich 80 gatunkow ptasznikow (znaczy sie opisy juz sa, zdjec przybywa, bo ciagle sie u mnie w hodowli cos dzieje), wraz z artykulami na ich temat, zdjeciami w roznych stadiach rozwoju (nie zadowala mnie zdjecie jedno przy opisie), zdjecia kokonow, jajeczek, mlodych w kokonie, terrariow, kopulacji... Bedzie to strona bez forum i takich innych, poswiecona wylacznie naszym ptasznikom (no, i trzem jaszczurkom, a co je bede zle traktowac) - forum jest tutaj i niech tak pozostanie. Moja stronka bedzie miala charakter wylacznie informacyjny. I nie moze byc na darmowym serwerze, potrzebuje takze duzej jej objetosci. Coz, kiedys powstanie - ma byc porzadna i nie mam zamiaru na niej oszczedzac. A jak nie mam teraz mozliwosci, to sie one znajda. To ma byc moja stronka, a nie na uzyczonym serwerze - mialam juz taka strone i nie powiem, co z tego wyniklo, bo sie wyrazac nie bede. Chce sama decydowac, co i jak ma wygladac, co i kiedy dodam, a co i kiedy wywale.
A poza tym to ide spac...
-
Nie wiem, czy mogę zejść trochę z tematu i zrobić kryptoreklamę :P, ale jak kiedyś zdecydujesz się poszukiwania serwera, to przyjrzyj się stronce g.pl. Moim zdaniem mają dość dobrą ofertę za stosunkowo niewielką cenę. Ale przede wszystkim są nastawieni na klienta, a nie na siebie.
Nie chcę zaśmiecać forum, więc gdybyś chciała zobaczyć, jak działają strony na ich serwerach i ew. skontaktować się z nimi, to daj mi znać na GG.
-
a nie mówiłem !!! juz dawno pisałem ze powinniśmy iść w tym kierunku i nie traktować ich jako gatunki a jako rasy ( rasa wsumie to taka naturalna chybryda :] np owczarek z pekińczykiem :] )
trzeba było sie mnie słuchać a nie gadać ze wały wkrencam :]:]:]
-
w onet chyba niedrogo kosztuje rozszerzenie transferu ..
-
Mieszanka owczarka z pekinczykiem to kundel, a nie rasa, Baku.... I nie jest to hybryda, ile razy mamy to tlumaczyc? Ze jak sie skrzyzuje Boksera (pies) z Mastiffem (pies) to nie jest hybrydyzacja... Baku, ty podobno student biologii jestes?
-
x ray napisał(a):
> no coz wiec zwolennicy hybryd,... przyroda sama
> sobie potrafi radzic ..jednak . Nie trzeba jej pomagac ,
Ale z tego wynika, ze to przeciwnicy hybryd nie mieli racji.... Bo argumenty byly, takie, ze za daleko etc... A tu sie jednak okazuje ze moga to robic same, wiec krzyzowanie ich w domu nie jest "niezgodne z natura". A nawet jesli jest ingerowanie w nia, to na takim samym poziomie jak krzyzowanie vagansa z vagansem.
-
.....mylisz pojecia , tworzenie hybryd w warunkach sztucznych to co innego niz w naturze, to jedno ,.po drugie....<Bo argumenty byly, takie, ze za daleko etc...> to text wyrwany z kontekstu dotyczacy omawianego konkretnego przykładu.Natomiast popatrz na wystepowanie w naturalnym srodowisku tych dwuch gatunków B.vegans i B.albopilosum
Uprawnienia umieszczania postów