Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: znowu piszą o nas...

Gdanszczanka
    Guest

Re: znowu piszą o nas...

szkoda gadac;/ Tak! to napewno był fakt<za jedyną złotóweczkę> albo życi na gorąco...Zgrzewa jak do ich dzwoniłeś to powied chociaż co to za gazeta

zgrzewa
    Guest

Nie dam sobie głowy obciąć bo zaaferowany byłem na 99% Gazeta Poznańska. Natomiast telefon jest bezpośtednio do autora.

Atrax Robustus
    Guest

Fajny artykul
    Coraz wiecej dowodow na debilizm niektorych dziennikarzy. Norma, nie ma sie czym podniecac

midboss
    Guest

jeżeli temat zrobił się modny, ciekawy dla prasy to czemu nikt z was nie zaproponował przedstawienia prasie "porządnego" opisu ptaszników.. myślę, że niedługo byśmy szukali gazety, która chętnie wydrukuje artykuł napisany przez początkowe ogniwo "procederu", czyli hodowcę...

no chyba że znacie lepsze sposoby waliki z tym co się w tej chwili dzieje dookoła nas.

niewykluczone że niedługo każdy terrarysta będzie dla kowalskiego najzwyklejszym przestępcą z podziemia, który hoduje posłuszne mu maszyny do zabijania..

a co do allegro to faktycznie posuwamy się dosyć daleko sprzedając murinusy po 9zł.. przez co stają się dostępne dla każdego dzieciaka.

pozdrawiam,
    midboss

Mefisto
    Guest

Jeśli nie podpiszesz umowy autoryzacyjnej to gazety i tak umieszczą w artykułach to co im się podoba, byle tylko wzniecić sensację. Nie prawda ich interesuje ale czytelność.

A co do Murinusów za 9 zł, to nie cena tutaj gra rolę ale świadomość. Jeśli ktoś jest głupi ale będzie miał pieniądze, to pomimo ostrzeżeń kupi i Loxoscelesa (gdy nadarzy się okazja) tylko po to, żeby mieć niebezpiecznego pająka. "Doświadczony terrarysta" nie znaczy wcale "bogaty terrarysta" więc nie wiem dlaczego uważasz, że Murinusy powinny być droższe.

midboss
    Guest

właściwie to chodzi mi bardziej o to, że takie ptaszniki, jak murinusy czy poecilotherie nie powinny być tak samo łatwo dostępne jak powiedzmy grammostola rosea, czy kędzierzawy.. terrarysta kupi przez forum, a na allegro kupi dziecko, które chce mieć "fajowego pajączka". oczywiście nie zawsze tak jest już nie raz spotkałem się z ludźmi, którzy nie bardzo zwracają uwagę na opis "przedmiotu"..

co do gazety: czy nie jest dla nich sensacją, że ktoś ma w pokoju ksetkę dorosłych ptaszników, raz czy dwa został ugryziony i żyje?! ))

pozdrawiam
    midboss

PS: co to za umowa? i jaki z nią jest problem? nie można takowej podpisać??

Mariusz
    Guest

Murinusy za 9 zł

Od dłuzszego czasu przygladam się Murinusom za 9 zł z allegro.
    Niestety opis mnie "trochę" zniechęca.(jestem poczatkujący)
    Zresztą z tego co widzę, to chyba nie ma za dużego popytu na ten gatunek ptasznika - myslę, że jednak rozsądnych ludzi nie brakuje.
    pozdrawiam

GALN
    Guest

Re: Murinusy za 9 zł

Murinusy nie są takie straszne tylko przechlapane jest jak chcesz nakarmić takiego l6 a on pojawia się i znika hihihih do tego dochodzi silniejszy jad i karmisz przez szczelinkę w pojemniku.Raz mi dorosły z terra wyskoczył nawet nie wiedziałem kiedy jedyne co miał przed oczami to dać dyla jak najdalej i tu osoba mniej obeznana z pająkami miała by problem bo dość że strach to jeszcze jak złapać coś co się teleportuje.

Mariusz
    Guest

Re: Murinusy za 9 zł

.. nie wiedzialem, że aż tak szybkie
    Bardzo są wymagające?
    Od której wylinki zaczynają być niebezpieczne - bo taki L1-L2 - to chyba skóry ludzkiej nie przegryzie?

Baku
    Guest

a drugiej strony jak masz ich 200 i kolejne w drodze coś musisz z nimi zrobić :P a na forum nawet taniej nie chcecie brać :]

rozmawiałem juz kiedyś o tym problemie z obsługą allegro i oni są zdania ze mozna to sprzedawać , muwiłem ze moze zrobić liste gatunków zakazanych ale nie byli chętni....

Uprawnienia umieszczania postów