Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: znowu piszą o nas...

sebooz
    Guest

Re: znowu piszą o nas...

"Ci, których ukąszą jadowite pająki, mogą mieć duży problem z wyzdrowieniem, a nawet ... przeżyciem."
    - chodzi im o kątniki??
    - tzn. że jak B. Albopilosum mnie ciapnie to już mam lipe, śmierć na miejscu, brak surowicy, nasze Polskie warunki szpitalne itp. itd. ??
    - pieprzone brukowce nie mają zielonego pojęcia jakie piszą bzdury, a niby powinny pisać całą prawdę............ Niech napiszą że zagrożenie życia występuje tylko w przypadku uczulenia itd.

A te łamliwe włoski to mnie trochę rozśmieszyły. tzn. ze każdy pająk może wyczesać drażniące włoski w moją stronę?? nawet pająki typu P. Cambridgei czy P. Murinus??

Moim skromnym zdaniem to szkoda słów na takie gazety (sam się sobie dziwię że to komentuję )

jw73
    Guest

W tym artykule znowu występuje ten najmądrzejszy z Salamandry. Widać chce być sławny.

bachus
    Guest

Pozdrowienia dla zaaferowanej artykułem babci, treść żal komentować :P

FaUnA_BoX
    Guest

cyt. "Trzeba wówczas jak najszybciej zgłosić się do szpitala i powiedzieć lekarzom, jaki pająk ugryzł lub też jak wyglądał" hahhaha a z kąd ci lekarze będą wiedzieli co to był za pająk hahaha...

cyt2. "Ptasznik, czyli Tarantula - Jest to olbrzymi, bardzo owłosiony pająk z dość krótkimi, silnymi odnurzami" hehe no więc niewiedziałem że np. H.Lividum jest bardzo owłosiony no i że np. Atrax robustus jest olbrzymi hehehe brak słów ... a już niewspomne o tym Ptasznik, czyli Tarantula hahahahahah...

redknee
    Guest

to po prostu śmieszy, ten artykuł by sie bardzo nadawał dla mojego dziadka, ktory wierzy we wszystko ci pisza w gazetach
    ehh

jw73
    Guest

Wyobraźcie sobie jak taki artykuł musi szokować ludzi.

-"Niebezpieczne, jadowite bestie roznoszone przez listonoszy." No i niech taki się pomyli i mi przyniesie takiego do domu. - pomyślała starsza kobieta czytając artykuł w gazecie.
    Nagle rozległo się pukanie do drzwi.
    Puk, puk.
    Z za drzwi usłyszała głos listonosza - Mam przesyłkę dla pani. To priorytet. -Powiedział z ironią w głosie listonosz, który wcześniej już czytał tą samą gazetę.
    Starsza pani odpowiedziała krótko - Wsadź sobie to w d....

Takie artykuły mogą doprowadzić do masowej paniki łatwowiernych ludzi.

wino
    Guest

a ja nawet nie wiem po co oni pisza w tej gazecie o ukaszeniu pająków to tak jak by mysleli ze w polsce sa ptaszniki i pisza jak sie chronic przed ukąszeniem wiekszej głópoty nie słyszałem

popekjr
    Guest

nie wiem jak wy ale ja chyba pozbede sie b.emilia. do tej pory jej nie draznilem, ale jak ma zrzucic swoj kokon i skoczyc na mnie koszac smiertelnie to chyba ja oddam.
    aha i jeszcze jedno\ tak sie zastanawiam czy wiecej osob w polsce zginelo od ukaszenia ptasznikow czy np. od zagryzienia przez psy????

Szpaq
    Guest

Hehe a wiesz ile ludzi juz umarlo na calym swiecie od ukaszenia przez ptasznika? zwlaszcza tych roznoszonych przez listonoszy

GALN
    Guest

nie ma się co dziwić co piszą opis ptasznika jest ze strony poznańskiego zoo niedawno nie wiem kto tak wielce wyśmiewał się z tego opisu i masa ludzi przyznawała rację pisałem wtedy jeśli potraficie się śmiać to napiszcie do admina wyślijcie poprawny opis niech zmieni na stronie ale jak widać skączyło się na czczym gadaniu a teraz widzicie co zmiana tego wprowadzającego w błąd opisu mogła by zdziałać.Ten artykulik nie jest zły nie stawia w złym swietle posiadaczy pająków.Wszystko psuje ten opis ptasznika ale można było to zmienić nie trzeba było się tylko wyśmiewać.Nauczka na przyszłość.

FaUnA_BoX "że np. Atrax robustus jest olbrzymi " atrakx o ile się nie mylę nie jest ptasznikiem.

Uprawnienia umieszczania postów