-
Re: znowu piszą o nas...
"Ci, których ukąszą jadowite pająki, mogą mieć duży problem z wyzdrowieniem, a nawet ... przeżyciem."
- chodzi im o kątniki??
- tzn. że jak B. Albopilosum mnie ciapnie to już mam lipe, śmierć na miejscu, brak surowicy, nasze Polskie warunki szpitalne itp. itd. ??
- pieprzone brukowce nie mają zielonego pojęcia jakie piszą bzdury, a niby powinny pisać całą prawdę............ Niech napiszą że zagrożenie życia występuje tylko w przypadku uczulenia itd.
A te łamliwe włoski to mnie trochę rozśmieszyły. tzn. ze każdy pająk może wyczesać drażniące włoski w moją stronę?? nawet pająki typu P. Cambridgei czy P. Murinus??
Moim skromnym zdaniem to szkoda słów na takie gazety (sam się sobie dziwię że to komentuję )
-
W tym artykule znowu występuje ten najmądrzejszy z Salamandry. Widać chce być sławny.
-
Pozdrowienia dla zaaferowanej artykułem babci, treść żal komentować :P
-
-
to po prostu śmieszy, ten artykuł by sie bardzo nadawał dla mojego dziadka, ktory wierzy we wszystko ci pisza w gazetach
ehh
-
Wyobraźcie sobie jak taki artykuł musi szokować ludzi.
-"Niebezpieczne, jadowite bestie roznoszone przez listonoszy." No i niech taki się pomyli i mi przyniesie takiego do domu. - pomyślała starsza kobieta czytając artykuł w gazecie.
Nagle rozległo się pukanie do drzwi.
Puk, puk.
Z za drzwi usłyszała głos listonosza - Mam przesyłkę dla pani. To priorytet. -Powiedział z ironią w głosie listonosz, który wcześniej już czytał tą samą gazetę.
Starsza pani odpowiedziała krótko - Wsadź sobie to w d....
Takie artykuły mogą doprowadzić do masowej paniki łatwowiernych ludzi.
-
a ja nawet nie wiem po co oni pisza w tej gazecie o ukaszeniu pająków to tak jak by mysleli ze w polsce sa ptaszniki i pisza jak sie chronic przed ukąszeniem wiekszej głópoty nie słyszałem
-
nie wiem jak wy ale ja chyba pozbede sie b.emilia. do tej pory jej nie draznilem, ale jak ma zrzucic swoj kokon i skoczyc na mnie koszac smiertelnie to chyba ja oddam.
aha i jeszcze jedno\ tak sie zastanawiam czy wiecej osob w polsce zginelo od ukaszenia ptasznikow czy np. od zagryzienia przez psy????
-
Hehe a wiesz ile ludzi juz umarlo na calym swiecie od ukaszenia przez ptasznika? zwlaszcza tych roznoszonych przez listonoszy
-
nie ma się co dziwić co piszą opis ptasznika jest ze strony poznańskiego zoo niedawno nie wiem kto tak wielce wyśmiewał się z tego opisu i masa ludzi przyznawała rację pisałem wtedy jeśli potraficie się śmiać to napiszcie do admina wyślijcie poprawny opis niech zmieni na stronie ale jak widać skączyło się na czczym gadaniu a teraz widzicie co zmiana tego wprowadzającego w błąd opisu mogła by zdziałać.Ten artykulik nie jest zły nie stawia w złym swietle posiadaczy pająków.Wszystko psuje ten opis ptasznika ale można było to zmienić nie trzeba było się tylko wyśmiewać.Nauczka na przyszłość.
FaUnA_BoX "że np. Atrax robustus jest olbrzymi " atrakx o ile się nie mylę nie jest ptasznikiem.
Uprawnienia umieszczania postów