Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Brachyplema smithi L7

RRD
    Guest

Brachyplema smithi L7

witam mam pytanie

mam jednego pająka b.smithi jest l7 i chce go sprzedać , nie jest zarejestrowany !! ile jest wart i o co chodzi z papierami ! z ciezkim sercem go sprzedaje ale musze bo mam trudną sytuacje !! jeden klolo mi mówił ze jest wart 30 zl !!!!bo nie mam papierów !! moze ktoś chce go !! oddam tylko w dobre ręce !!

glupik
    Guest

Re: Brachyplema smithi L7

Ja bym chciał tylko ze jak wysyłasz czy odebrac samemu, tylko ze jestem z katowic!! i nie wiem czy to nie problem

RRD
    Guest

no ja jestem z okolic krakowa !! wiec wysłal bym ci !! jak jesteś chętny to podbijaj na gg

maga18
    Guest

heh 30 zl to malo za L7

Awikularia
    Guest

Hmm, takie pajaki kosztuja okolo 60-70 zl. I nie placi sie za papiery - to byloby bez sensu. A na ptaszniki nie trzeba papierow - co oznacza, ze sprzedac tez nie bardzo mozesz.... Radze co do sprzedazy umawiac sie poza internetem...

RRD
    Guest

no ja włąsnei chce tak ok 60-65 zl !! a jak sprzedaje do prywatnych hodowców to tez mogą być jakieś problemy ??

GALN
    Guest

Awi to ja teraz rozumie ja mogę trzymać ptaszniki ale nie wolno mi ich sprzedawać tak ?Zarejestrować nie zarejestruje a jeśli niezarejestrowane to obrót jest nielegalny ?kurcze ale jak to się ma do rybek akwariowych nie trzeba rejestrować a wolno sprzedawać.Czyli dalej nie rozumiem widocznie coś jest poknocone z tym wszystkim.

Masa
    Guest

Za L7 mozesz spokojnie brac z 65/70 zł na dzien dobry..jesli nie masz papierow sprzedaj to jak wspomniano z daleka od neta....Pozdro

Zibi
    Guest

...albo dolacz go gratis do pudelka na mocz za 70zl

Awikularia
    Guest

Galn, chodzi o slynne juz Brachypelma ssp. Reszte mozna sprzedawac normalnie... Najgorsze jest to, ze nie ma przepisow prawnych dot. sprzedazy. A wlasciwie sa - mozna sprzedawac potomstwo pajakow (Brachypelm), jezeli jest udokumentowane pochodzenie rodzicow. Problem w tym, ze nie da sie udowodnic, ze rodzice sa "legalni", bo obowiazek rejestracji (a teraz jego brak) zostal wprowadzony rok temu. A roczne Brachypelmy, niestety, sie nie rozmnazaja....

Uprawnienia umieszczania postów