-
Czy przeżyje?
Ciekaw jestem,czy Kędzior L1,który stracił nóżkę przy wylince przeżyje.Jak oceniacie sytuacje?
-
Re: Czy przeżyje?
Kierujac sie tym, co napisal w swej ksiazce P. Cieslak, wnioskowac nalezy, ze przy okazji najblizszej wylinki utracona konczyna sie zregeneruje.
-
Jeśli nie dostał krwotoku (limfotoku), to przeżyje.
-
przezyje przezyje, jeden z moich pajakow podczas linienia stracil 3 nogi, po paru wylinka bylo wszystko tak jak trzeba...niczego nie brakowalo :P
-
nie tylko przezyje ale bedzie mial sliczna nowa nozke juz za 3-7tygodni..
-
Ale jest jeszcze jeden problem,który zobaczyłem.On ma tą nogę w wylince i ciąga ją za sobą
-
To jak jej wyciagnac nie moze to zgniec ta noge pajak powinien ja w tedy odrzucic, a ta wylinka tylko tej nogi sie trzyma?
-
Jezeli ma dobre warunki to pewnie przezyje. Po nastepnej wylince czesc nogi sie zregeneruje a po nastepnej bedzie juz nowa, zdrowa noga.
-
Tak tylko tej nogi.Ale jak ją zgniotę,to jak pająk będzie miał limfotok to nie przeżyje
-
Taki limfotok z odrzuconej nogi jest niegrozny, to prubuj jeszcze zwilzyc ta wylinke ale i tak pewnie trza amputowac (zgniesc) chyba ze chcesz zeby pajak ciagal ta wylinke ciagle za soba.
Poczekaj az jeszcze ktos sie wypowie.
Uprawnienia umieszczania postów