-
Świeży chodowca
Witam serdecznie z dniem dzisiejszym zostałem właścicielem, pajączka, ptasznika kedziezawego. jest dosc spory ma ok 10 cm. jednak byłemu właściecielowi niejadł od miesiaca, jest zdrowy na ogólny widok wiele czytałem jednak niewiem czy to normalne. Słyszałem czym sie karmi , pajaczki świerszczami i takie tam, ja jesli nie posiadam czy mogę mu dać innego pajaka, albo cos co znajde na poduórku jakies robaczka albo gąsienice, czy to mu nie zaszkodzi?? prosze o pomoc.
-
Re: Świeży chodowca
Nie powinieneś podawać nic jadowitego. Zatem gąsienice raczej odpadają, o karmienu pająkami już słyszałem i nic złego z tej okazji się nie wydarzyło. Mimo to uważam, że lepiej rozejrzeć się np. za świerszczami, są dostępne w zoologicznych (np. na zamówienie) lub w internecie.
-
-
Przeczytaj faq o ptasznikach
nie powinienes podawac znalezionych owadów poniewaz moga zawierac szkodliwe substancje (zanieczyszczenia)
-
1.mozesz gdzies w swoich okolicach poszukac swierszczy
2.mozesz isc na jakoms łonke i połapac pasikoniki (umnie jeszcze sa)
3mozesz siwrszce kupic w necie poszukaj na tej stronce na forum sprzedam powinienes znalesc kilka ofert
-
Pająkami też nie powinno się karmić. W końco jak to powiedziełeś Bor - nie podawać nic jadowitego.
Pawulo, poszukaj w FAQ, w opisie gatunku i w archiwum.
Myślę, że aż tak wiele nie czytałeś, bo karmienie gąsienicami było omawiane chyba ze dwa tygodnie temu.
Co do podwórkowych i domowych robali, to trzeba uważać mogą byś zatrute jakąś chemią.
-
polecam jednak drewnojady lub oseski mysie z drewnojadami, przy doroslej albopilosie same swierszcze sa malo ekonomiczne, paczka na jedno danie.
-
ja polecam karaczany, najlepiej brazylijskie bo po scianach nie laza i sa duze, a myszki raczej oszczedz.
zdrowiej dla pajakow karmic je owadami a nie ssakami czy np ptaszkami.
bialko jest ciezko strawne.
-
Gąsienic i mysz nie polecam. Ja swojego karmie swierszczami.
-
Oprocz pozywienia nie zapominaj o wilgotnosci! Poczytaj - mnasz na pewno opis kedziezawca na terrarium.com.pl - na stronie glownej jest nawet zdjecie. Duzo czytaj na tym forum - to kopalnia wiedzy, powodzienia!
Uprawnienia umieszczania postów