Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: arachnea.pl - kradzież zdjęć

Paweł Wielądek
    Guest

arachnea.pl - kradzież zdjęć

na stronie www.arachnea.pl zamieszczone są zdjęcia, wykorzystane tam bez zgody właścicieli praw autorskich
    ale tego było mało - co gorsza serwis ten 'przejął' prawa autorskie, umieszczając na każdym zdjęciu swoje logo!!

jak do tej pory swoje zdjęcia znalazło tam dwóch znajomych, jednak sprawdzcie i Wy, może i wasze prace tam zagrabiono - oby nie

od razu uprzedzę błędne domysły i powiem że nie mam żadnej urazy osobistej do autora - nawet go nie znam
    zawsze będę piętnował kradzież dóbr osobistych, bo niczym innym to nie jest

Death
    Guest

Re: arachnea.pl - kradzież zdjęć

Tak przy okazji "bardzo ciekawych" rzeczy można się dowiedzieć... Poecilotheria Metallica należy do naziemnych...Dobrze wiedzieć... :-/

http://www.arachnea.pl/modules.php?n...tup&cat=&pos=1

wino
    Guest

noo dobrze wiedziec ze metallica to naziemny
    heheheh a irminia to pewnie podziemny jest

Juraviel
    Guest

Hi,

Prosze mi pokazać któe zdjęcia i których autorów, niech ci których zdjęcia zostały wzięte bez zgody, prosze się do mnie zgłosić. jak narazie nikt do mnie nie napisał żę zdjęcia są jego i tego sobie nie rzyczą. Logo arachnea jest na zdjęciach, m.in. tylko dlatego żeby zdjęcia nie szły dalej tzn. żę jak pujdą to bęzie to oznaczone. A co z zdjęciami na tp ? też są oznaczone i jakoś nikt nie ma pretensji, więc tak jak mówie twoich zdjęć pawle u mnie podejrzewam nie ma, więć usuwać nic nie musze. I może napisze coś co Cie zdziwi, zdjęcia zostają mi przysyłane, nie biore ich z pierwszych lepszych stron internetowych znalezionych w przeglądarkach. Więc w takim razie włąściciele łamią własne prawo przysyłając mi je? coś dziwne. Także powtórze, ci których zdjęcia są wykorzystane bez zgody prosze się do mnie zgłosić na maila. Jeszcze jedno chciałem poruszyć, jak widzisz to żebym sprawdzał każde zdjęcie które jest do mnie nadesłane czy jest czyjąś własnością? mam nadzieje że te oskarżenia zostaną szybko cofnięe,bo nie godze się na publiczne nie potwierdzone obrażanie.

Juraviel
    Guest

Wino i deatch jeżeli jesteście super ludźmi i nie zdarzają się wam pomyłki to gratuluje, zróbcie coś pożytecznego niż czepianie się.

Azmodan
    Guest

Hm... co prawda nie ja umieszczam zdjecia w galerii, ale wiem iz przysylane sa one do nas od roznych osob, nie sa sciagane z zadnych stron! Nie mamy pewnosci czy nadeslane zdjecia sa akurat wlasnoscia osoby wysylajacej, ale niby jak mamy to sprawdzic? Jezeli ktos znalazl swoje zdjecia, niech poda linka do nich i udowodni ze sa jego (np pokaze to samo zdjecie bez loga) - wtedy zostana one usuniete.

Zibi
    Guest

A wy zajmijcie sie czyms pozyteczniejszego niz kradziez zdjec.
    http://arachnea.pl/modules.php?name=...t=148&pos=-189 - to zdjecie mimo, ze jest podpisane Huber, to jest bez jego loga (a on na pewno nie pozwolil na usuniecie tegoz.)
    http://arachnea.pl/modules.php?name=...nails&album=24 - polowa zdjec w tej galerii jest Matina Huber i jest bez (C).

Zibi
    Guest

A apropo, na terrarystyka.com.pl za wrzucanie nie swoich zdjec i podpisywanie sie pod nimi jest ban. Mozna tam wrzucac jedynie swoje zdjecia. Osoba wrzucajaca godzi sie na umieszczenie na nim loga terrarystyka.com.pl

mari00sh
    Guest

ta cala rozmowa jest bez sensu. na stronie arachnea.pl znajduja sie zdjecia nadeslane przez was a nie wyszukiwane przez redakcje. jesli zauwazyles swoje zdjecie a niechcesz aby tam bylo napisz maila do serwisu i zglos ze niechcesz aby widnialo na lamach serwisu, napewno nie bedzie z tym problemow. a jesli chodzi o metallice....jest to serwis DARMOWY! wiec odbijcie. dopoki za niego nie placicie nie macie prawa trzepac sie o niedopatrzenia.

Zibi
    Guest

W takim razie napisalem do M.Hubera. On bedzie domagal swoich praw.

Uprawnienia umieszczania postów