Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: gniazdo regalis

xenomorph
    Guest

gniazdo regalis

Mam regalisa po 6 wy. Od 1,5-2 miesięcy jest w nowym lokum - większy fauna box i przez cały ten czas nie zrobił jeszcze gniazda (w starym miał piękne gniazdko). Nie wiem czemu. Ma tam patyk jakiś, na którym kiedyś coś tam kombinował, ale zaraz to popsuł.... I siedzi sobie tak cały czas na suficie
    Mam nadrzewne ptaszniki już dosyć długo i z żadnym jeszcze nie miałem czegoś takiego. Raz tylko trochę czekałem aż irminia zrobi gniazdo, ale to byly niecałe 3 tygodnie.
    Może czeka z budową na wylinkę? Z góry dzięki za wypowiedzi.

Awikularia
    Guest

Re: gniazdo regalis

Moje Poecilotherie maja podobnie. Poza nie budowaniem gniazda zachowuja sie calkiem normalnie...

rastafaq
    Guest

Wogole rzadko Poecilotherie robią gniazda, z tego co auwazylem to tylko przed wylinka plotą sieci.

Dark Raptor
    Guest

U mnie też to długo trwało (około miesiąca).
    Ja swoim wstawiłem szeroki kawał kory. Obudowywują go pajęczyną z jednej strony i siedzą pod nią cały czas spokojnie. Ułatwia to wszelkie prace w terrarium, ptaszniki są mniej nerwowe, bo mnie nie widzą

xenomorph
    Guest

A mnie to właśnie komplikuje troszkę życie Wolałbym żeby sobie spokojnie w nim siedział jak musze coś przy niej zrobić.
    Wielkie dzięki za odpowiedzi!

bachus
    Guest

Tak czy siak nie będą cię widzieć, ale doskonale czują :P

U mnie po przenosinach nawet irminia nie robi gniazda, co w jej przypadku jest ewenementem. A regalis też woli siedzieć na szybce i nie przejmuje się brakiem domku, za to obydwie lubią chować się w listowiu sztucznych roślinek, to im wystarcza.

zadyma14
    Guest

ja mam akurat regalisa po 6 i jego gniazdo zajmuje jakies 1/4 terrarium jest gardzo okazale i solidnie zrobione wiec........... niewiem czemy wasze pajaki nierabia gniazd.mysle ze moze to byc zwiazane z tym ze niemaja odpowiadniego miejsc ub maja zamalo materialow do jego budowy

Awikularia
    Guest

Coz, zadyma, uwazam, ze piszesz bzdury. Ja zauwazylam, przez te kilka lat zajmowania sie pajakami, ze kazdy osobnik ma inne zachowania. Jedne buduja gniazda praktycznie z niczego (torf + pajeczyna), inne w wielkim terra o wspanialym wystroju rowniez buduja jak wsciekle, a inne w podobnym terrarium nie robia nic...

Uprawnienia umieszczania postów