-
roztocza?
Witam wlasnie przenioslem moja metallice do nowego terrariumi i zauwazylem ze chyba ma roztocza az boje sie o tym myslec, nigdy nie widzialem tego paskudztwa takze nie jestem pewien. Jezeli sa to roztocza to czy sa one grozne? moga zabic pajaka? watpie zebym mogl go leczyc poprzez smarowane go czyms bo jej pewnie nie zlapie. A co do przenoszenia w suchsze pojemniki to chyba nie w przypadku metallici (
Pozdrawiam.
-
-
Re: roztocza?
tak ale tam nie ma odp na moje pytania czy moze zabic pajaka? i czy to sa roztocza ale widze ze chyba tak.
-
glownie chodzi mi o to czy one sa niebezpieczne i moga zabic pajaka?
-
tak roztocza moga zabic pajaka
a czy te roztocza sa w okolicy zebów jadowych?????
-
tak ale na tej stronie co widac czyli gornej a na dolnej minimalna ilosc na samych zebach jadowych nie zauwazylem.
W encyklopedi terrarystyki wyczytalem ze wlasnie w tych rejonach roztocza moga byc porzyteczne??!?
nie mowcie mi ze pajak padnie i jeszcze mi nowe terra te swinstwo zainfekuje ( wrrrr
-
wlasnie zastosowalem pulapke z dosc mocno smierdzacym swierszczem, i pytanie czy wyjac pajaka z nowego terra ? czy jak mialy sie przeniesc to juz jest za pozno?
-
tak to roztocza które sa niebezpieczne dla pajaczka a w konsekwencji niepodjęcia kroków zaradczych doprowadza do smierci pajaka a nawet całej całej hodowli .Odizolowac od pozostałych pajaczków podjac kroki w kierunku pozbycia sie roztoczy wszelkimi możliwimi i znanymi srodkami.
-
Roztocza nie zabiją pająka tej wielkości, ale z młodym sobie poradzą. Mi tak wykończyły cała populacje młodych karaczanów.
-
nie widzialem nigdy roztoczy jestem od niedawna hodowca mlodych ptasznikow jak rozpoznac takie roztocze wiem ze sa takie biale kropki ale to sie roszua widac to golym okiem ?? odpowedzcie mi jak mozna to rozpoznac i jak to sie zachowuje z gory dzieki
Uprawnienia umieszczania postów