Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: roztocza?

Awikularia
    Guest

Re: roztocza?

Ja trzymalam kiedys w lodowce nadpobudliwego samca Chilobrachys andersoni - 20 minut tam przesiedzial i nadal byl taki, jak przed schladzaniem. Co do zamrazalnika - znajomy powiedzial, ze na 5 minut, ale ja co pol minuty robilabym kontrole... Chodzi o to, aby pajak byl na tyle otumaniony i spowolniony, aby mozna bylo mu zrobic "operacje"...

Dark Raptor
    Guest

Nie wiem jak to jest z pająkami, ale zamrażarki raczej nie polecam.

Znajomy robił fotki chrząszczy. Normalnie przy "nadpobudliwych" przypadkach, daje się takiego delikwenta do lodówki na kilkanaście minut. On jednak zaserwował mu, z braku czasu, zamrażarkę (na kilka minut). Efekt był taki, że zwierzak dostał szoku termicznego i był już "wystarczająco sztywny" po wsze czasy.

Fakt, że ładnie się rozłożył, jak na szpilkę. Ale uśmierciło go to dość szybko.

ziu
    Guest

ja jednak chyba nie zaryzykuje z moja metallica.

Awikularia
    Guest

Jak mowilam, na moje pajaki lodwoka nie dziala w zadnym stopniu. Jeden z pajakow nawet sobie tam pajeczyne zrobil... :/ Dodam, ze lodowka jest stosunkowo nowa... A z zamrazarka - coz, nie mowie, zeby pajaka tam na dobe wkladac. Wlozyc i zrobic kontrole co chwilka.

Uprawnienia umieszczania postów