-
Re: Skąd wiadomo???
a gdyby was ktos zamknol w klatce 2 na 2m to bys cie cieszyl ? w sumie dawal by ci jesc czyli nie musisz miec hektarow na polowanie czy cos chodzic mozesz w kolko wiec jak by sie to tobie spodobalo?...
teraz tak serio to juz to bylo gdzies pisane ze pajaki to zwierzaki terytorialne a ze sa male to maja male terytoria wilki maja terytoria siegajace setki kilometrow ale ich wataha to kilkadziesiat bestii wiec skalowo jest ok :d
-
Ano mozesz .. mozesz... hoduj sopie pajaka po 2 wylince w 30/30/30. Tylko zobaczymy, kiedy uznasz to za niepraktyczne :>
-
I właśnie o to mi chodzi. Nie trzeba trzymać L2 w malutkim pojemniczku.
A tak w ogóle to nie wiem skąd tyle agresji w wypowiedziach
-
Do Mariush - "niezbadane są pokłady ludzkiej niekumacji..." - myśle , że to do Ciebie pasuje.
-
rastafaq- niby czego nie kumam???
Wydaje mi sie że troche inaczej mnie zrozumieliście.
Zamiast na mnie najeżdżać przyznaj mi racje. Co ty myślisz że ja wszystkie małe pająki trzymam w pojemnikach 100x100??? Chodzi mi tylko o to, ze można je trzymać od razu w dużych bo tam też będzie się dobrze miały. Nie chodzi mi o to zeby wszystkim ptasznikom robić terra większe od tych, które macie.I tyle a wy mi tu o jakiś wannach i w ogóle...Doskonale rozumie, że najpraktyczniejsze jest trzymanie małych ptaszników w małych pojemnikach.
-
oczywiscie ze mozna... tylko ze z takiego pojemnika latwiej pajakowi nawiac. pozatym podobiez pajaki trzymane w duzych terrariach od malego sa bardziej agresywne. ja rozumiem sens twojej wypowiedzi. ale jednak wole posluchac rad bardziej doswiadczonych hodowcow, a skoro oni twierdza ze lepiej w malym pojemniczku to staram sie do tego zastosowac...
-
Ja również jestem jak najbardziej za stosowaniem się do rad doświadczonych hodowców i broń Boże niech nikt tego co pisałem nie traktuje jako radę. Po prostu się zastanawiałem...
-
no wiec reasumujac:
1) zeby nie nawial
2) zeby mial blisko do pokarmu
3) zeby byl mniej agresywny
4) zeby zaoszczedzic troche miejsca
5) latwiej utrzymac wilgotnosc
6) bo nie potrzeba im wiecej
7) i co tam sobie jeszcze wymyslisz
to by bylo na tyle... ale wolnosc tomku w swoim domku, rob jak chcesz...
-
Mariush w postach jest agresja dlatego że zadałeś pytanie na które jest odpowiedź ale ty szukasz dziury w całym Chyba czekałeś na odpowiedź "mój pająk mi o tym powiedział że w małych pojemniczkach mu lepiej".Idz na forum o legach i się o wymiary terra zapytaj hihi dlaczego akurat takie skąd to wiedzą. I że może w takich 40X40X40 najlepiej by się miały bo przytulniej ".Tam otrzymasz mniej agresji heheehehhe
-
Re: Skąd wiadomo??? [OT]
GALN, niby masz rację, ale gdyby zamiast agresji odpisywać tylko na temat, ewentualnie milczeć, to forum było by duzo czytelniejsze.
A tak, zaglądam do wątku widząc dużo odpowiedzi, w nadzieji na ciekawą dyskusję - a tu nic - tylko same "złośliwości"
brak odpowiedzi na głupie pytanie też może być dobrą nauczką dla pytającego
pozdrawiam
P.S. Proponował bym także dodawać do odpowiedzi nie na temat członu [OT]
Uprawnienia umieszczania postów