Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: L parahybana - pytania

smogg
    Guest

L parahybana - pytania

Witam,
    dostałem wczoraj z allegro lasidore parahybane L3.. mam pytanie - jakies wielkosci mniej wiecej ten pajaczek powinien byc....??? wiem, ze pajak osiaga imponujace rozmiary.... kiedy mozna sie spodziewac szybkiego i znacznego wzrostu?
    moj jest wielkosci mniej wiecej jak monetab 10groszy - razem z nogami...
    moge karmic takiego malca takimi małymi muszkami co siedza u mnie w kuchni na jabłkach i innych owocach/warzywach? czym jeszcze oprócz larw much/mączniaków podzielonych na pól - i tak połówka jest prawie jak pająk :P

a mam irminke L4 i jest o wieeele wieksza od lasidorki - irminka ma z 'rozciagnietymi' nogami ok. 4,7cm - fakt, ze cały czas je ;-)

pozdrawiam

Z_Y_G_I
    Guest

Re: L parahybana - pytania

Pająk ten zaczyna intensywnie rosnąć po około 8 wylinki

Bor
    Guest

Rozmiar jest odpowiedni, pająk będzie miał szybszy wzrost od ok. 7 wylinki, więc trochę musisz jeszcze poczekać. Te muszki z owoców chyba są troche za małe.. bynajmniej u mnie takie są. Pinki i inne małe robaczki z wędkarskiego, wylęg swięrszczy, kawałki mącznika, to chyba najbardziej znany pokarm.

pac
    Guest

Twoja irminia chyba nie jest po 4 wyl. skoro ma prawie 5 cm..

smogg
    Guest

jest po 4 wylince... różnica miedzy 3 i 4 wylinką na dzien dzisiejszy to ok. 1,5-1,7 cm!
    sam jestem zdziwiony takim wzrostem, a poza tym bardzo żarłoczna jest

pozdrawiam

Norysek
    Guest

Moje lasiodory po 3 wylince byly wielkosci 1 zlotowki, daje im gora L2. Nie obraz sie stary:P

Mysza1983
    Guest

L. parachybany mają praktycznie od początku większe wzrosty, jedynie L1 i 2 są małe potem widać wyraźną różnice między gatunkami.

pac
    Guest

ktos kto Ci ja sprzedawal moze myslal ze jest po 3 ale to raczej niemozliwe i napewno jest teraz starsza (niz L4)..

loko
    Guest

z wielkoscia roznie bywa, czasem z kokonu wychodza mniejsze lub wieksze.. prawde mowiac nie wiem od czego to zalezy. Twoja prawdopodobnie jest tak jak byla opisana L3.. i tak jak to ktos wyzej napisal intensywny wzrost u nich zaczyna sie pozniej.

Awikularia
    Guest

L. parahybana z reguly sa bardzo malutkie - spowodowane jest to znaczna iloscia jajeczek w kokonie. I nie porownujcie ptasznikow naziemnych z nadrzewnymi, bo jest to zupelnie bezcelowe oraz bezsensowne.

Uprawnienia umieszczania postów