-
Gazeta
Witam. Byłem dzisiaj na koncercie i spotkałem starego znajomego. Pytał jak mi sie powodzi i w pewnym momencie zszedłem na temat ptaszników. Powiedziałem o mojej hodowli. Jak się okazało, znajomy pracuję obecnie w gazecie i chciałby napisać artykuł o mnie i o pająkach. Sam nie wiem.. co o tym myślicie? I czy za udzielenie wywiadu należy mi się jakieś honorarium? Orientuje się ktoś? Pomóżcie mi podjąc decyzje.
-
Re: Gazeta
Ja bym się nie podejmował. I tak tekst zmienią i wyjdzie, że trzymasz w domu krokodyle i pająki ludojady...
-
Nie. Umówiłem się z nim inaczej. To mój dobry znajomy, gotowy tekst będzie mi przedstawiony przed publikacją. O to raczej się nie martwię.
-
a czy nie mowia tak zawsze....?
ale udziel czemu nie.....i cos sie chyba nalezy
-
Hmm, a nie masz za malych tych pajakow jak na artykul? Nie za krotko sie nimi zajmujesz? Najstarszy po 6 wylince... Takiemu wypierdkowi to sie nawet nie da zrobic fotki... Ja juz sie nigdy nie zgodze na zaden artykul - mialam zle przejscia z prasa. Mam nadzieje, ze ten twoj znajomy jest normalny i nie przeinaczy twoich slow. Ale to jak chcesz...
-
Nie sądzę. Chcą artykuł, mogę im dać. Dla nich L6 to już olbrzym.. Zresztą, głównie chodzi o sam wywiad, gazeta nie ma za dużo miejsca na zdjęcia. A zajmowałem się juz 4 lata temu moim B. albopilosum, podstawowe informacje, które interesują prasę, znam.
-
A co do niego.. cóż, prasa swoją droge, a znajomy, którego znam już kilka lat, swoją. Nie jest długo w gazecie, ufam mu.
-
to jak ufasz to udziel wywiadu :-) widze ze masz ochote tylko zeby nie wyszla kicha jak cos przerobia.
Ja udzielilem wywiadu nie chcialem ale baba sie uparla na targach bo widziala jak kupowalem moja versi i mial byc w KULISACH czekalem czekalem i nic nie bylo
-
Żeby mieć pewność, to najlepiej poproś o umowę autoryzacyjną przed udzieleniem wywiadu.
-
To jest gazeta naszego miasta. Sam nie wiem.. nie chciałbym, aby się ktoś później przyczepiał. Na Brachypelmy nie mam żadnych papierów, ale rejestrować ich nie trzeba.. Poza tym nie wiem, czy chciałbym, aby ludzie mnie kojarzyli z hodowcą ptaszników. Muszę się jeszcze zastanowić. Ale poniekąd uświadomiłbym ludziom prawdę o nich. Poza tym myślałem również o wystawach w szkołach, ale to dopiero jak pająki podrosną. Więc może jednak udzielę..
Uprawnienia umieszczania postów