Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Cambri nie robi pajęczyny

Mieszany widok

juri
    Guest

Cambri nie robi pajęczyny

od tygodnia mam cambri l5 (5 cm z odnozami), przełożyłem ją do większego pojemnika (mini faunaboxu okolo 15x10x10), natomiast ona zrobiła sobie gniazdko w kostach kokosowych, ktore mam jako podloze, a za robienie pajeczyny jakos sie nie zabiera.
    Z czego to wynika, moze zle podloze, czy co, bo jesli chodzi o apetyt to ma cholerny?

pac
    Guest

Re: Cambri nie robi pajęczyny

wg mnie jesli ma 5cm to chyba nie jest po 5 wyl..

x ray
    Guest

..wszystko sie zgadza , "ten typ tak ma ".....P.cambridgei nie jest mistrzem budowania gniazd pajęczynowych ..byc moze spodziewałes sie ze jako nadrzewniak stworzy wysoko poteżne gniazdo , niestety w przeciwieństwie do avicularii ten gatune buduje niewielkie gniazda na niewielkich wysokosciach tuz u podnóza drzew. To samo bedzie robił w terrarium lub jako maluszek w pojemniczku.

Marian667
    Guest

Moj ma dokladnie to samo zbudowal gniazdo na ziemi zalepil torfem i siedzi tam... wiec sie nie mart wszystko jest ok :>

ziu
    Guest

byly przypadki ze bral sie za pajeczynke nawet po 2 tygodniach :-) takze nic mu nie jest.

Pozdrawiam

aagerman
    Guest

Mój za to robi tyle pajęczyny że czasem go niewidać Fajny jest.

Adam Fojcik
    Guest

Mój robi bardzo ciekawe gniazdo, w kształcie wulkanu - to nie kit Najpierw robi szeroką "poduszkę na poziomie ziemi, później maskuje to ziemią, i buduje wysoki "komin" - też zamaskowany - w którym później siedzi. A idzie mu to dośc powoli, więc chyba nie ma się czym przejmować

ziu
    Guest

nie kitujesz wierze Ci bo moj mial identyczny pewnie dalej ma, ale go sprzedalem ;]

x ray
    Guest

...dokładnie ,...siec lejkowata. ;P

Awikularia
    Guest

P. cambridgei po 5 wylince ma okolo 5 cm z odnozami. To normalny wzrost jak na ten wiek.

Uprawnienia umieszczania postów