Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Drabinka bambusowa?

Drabinka bambusowa?

Może to banalny problem, ale czym połączyć ze sobą kijki bambusowe (średnica ok.10mm) aby powstała drabinka? Wkrętami-mogą rdzewieć, drucikami nie wiem czy nie będą przeszkadzały delikatnej skórze małego wężyka? Macie jakieś pomysły?

Re: Drabinka bambusowa?

Ja proponuje klej a potem wzmocnienie sznurkiem

WaRiaT_1986
    Guest

sznurek lniany. Ale nie wiem czy dostaniesz. Ja mam u Siebie i bardzo ładnie wygląda. Tylko po skręceniu polej woda supły to się mocno zacisną.

Waż dratwe lub inny sznur

No ale czy taki sznurek nie bedzie przeszkadzał wężykowi to będzie maluszek,a one własnie najczęściej wybierają miejsce na łączeniu pionowego z poziomym badyla.
    Bambus ma jak już pisałem ok10mm do tego jeszcze węzeł czy to nie będzie przeszkadzać. Ale może to dobry pomysł, jutro się pobawie.

Jakbyś miał możliwośc skombinowania bambusów o średnicy 10 mm i chudszych powiedzmy 5 mm to mógł byś w grubszych zrobić dziurki i wcisnąc te chudsze tworzac drabinke

albo jak sznurek ci sie nie podoba to możesz związać żyłką

W sumie to rozwiążanie OlekL było by najlepsze jednak czy masz bambusy o takiej średnicy...

Sznurek weżykowi nie będzie w niczym przeszkadzał one na takie rzeczy niezwracają uwagi

A szpagatem nie warto tego zrobić?

Pozdrawiam

Ja bym po obu stronach bambusa zrobił nacięcia tak 4-5 cm i kupił jakies 2 takie same fajne sztuczne roslinki i je poprostu wcisnał w te otwory co sie wycieło i jak by wypadało to nicia albo kordonkiem zwiazac to w postaci litery X i by był GIT

Uprawnienia umieszczania postów