Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Avicularia

CRIMSON
    Guest

Avicularia

Avicularia 7wyl.ledwo idzie na przykurczonych nogach .Nie jest przesuszona.
    Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?

madOx
    Guest

Re: Avicularia

A moze ma za mala wilgotnosc. A od kiedy tak sie dzieje?

x ray
    Guest

.....podaj mu ze strzykawki wode do picia ,.moze spragniony jest .Czesto moja jest mocno spragniona ,mimo ze ma pojemniczek z woda .Szczególnie kiedy dostaje duzo maczników ....

CRIMSON
    Guest

Ma wodę , odpowiednią wilgotność i temperaturę

x ray
    Guest

....a co podawałes do jedzenia ostatnio, oprucz standardowego jedzenia jakies urozmaicenia moze ....moze cmy

CRIMSON
    Guest

Muchy

x ray
    Guest

jezeli muchy były łapane ze srodowiska naturalnego pajaczek mógł cos podłapac jakiegos pasożyta ,.........lub srodki chemiczne zawarte w owadzie co sie czesto zdarza u owadów z naturalnego odłowu .mogły mu zaszkodzic...o ile pajaczek przyjmuje pokarm i jest w miare ruchliwy to moze bedzie ok ..zmień pokarm na swierszcze no i czekaj co sie bedzie działo.Podnies temperature ....i tak dalej .A kiedy miał pajaczek wylinke ostatnio, lub kiedy sie spodziewa..?

x ray
    Guest

O ile karmiłes przez dłuzszy czas samymi muchami to podaj jakis pokarm bardziej tresciwy bo muszki to za duza dieta dla takiego pajączka ,...moze byc poprostu osłabiony z głody . A z tego co wiem avicularie maja niezły apetyt.

Awikularia
    Guest

A moze po prostu pada sam z siebie - znaczy bez widocznej przyczyny. Mi tak padlo kilka Avicularii, a byly karmione tym samym i z tego samego zrodla. Czesc przezyla, czesc nie.

Frontside
    Guest

nie chce krakac ale przygotuj sie na to najmniej przyjemne. ja to ostatnio przechodzilem jedna z moich A.bicegoi padal. dwa te same pajaki, ta sama wylinka (L6), to samo jedzenie i niestety jedna stwierdzial ze znudzilo sie jej zycie...

Uprawnienia umieszczania postów