Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: hybrydyzacja - spostrzezenie

Baku
    Guest

hybrydyzacja - spostrzezenie

mozliwe ze odkryłem scoś ciekawego ..

tzn ostatnio prubowałem zchybrydyzowAĆ bohemei i albopile ( samiec)

kopulacja luzik problem w tym ze jakieś 3-4 tygodnie po samice zaczeły szykować sie do linienia ( czarne dupy ) nic by mnie nie zdziwiło gdyby nie top ze 1 z nich była zapłopdniona 3 tygodn ie po wylince ... obie zaczeły czernieć w tym samym tygodniou

moze istnieć mechanizm obronny przed zapłodnieniem złym nasieniem w postaci promotowania linienia ale to wymaga dodatkowych badań

Mefisto
    Guest

Re: hybrydyzacja - spostrzezenie

A druga ile wcześniej miała wylinkę? I w ogóle po których wylinkach są te samice?

awanti0
    Guest

Baku napisał(a):

> moze istnieć mechanizm obronny przed zapłodnieniem złym
    > nasieniem w postaci promotowania linienia ale to wymaga
    > dodatkowych badań

Oby taki mechanizm obronny istniał ale to ino życzenie moje i wszystkich przeciwników tworzenia hybryd czyli poprawianie tego co stworzyła natura

cyclosternum
    Guest

ale to chyba niema takiego mechanizmu u wszystkich skoro powstają hu... Hybrydy a może sie myle???????

loko
    Guest

czemu tyle przeciwnikow hybrydyzacji??
    Moze natura chce by ja ulepszac??

Awikularia
    Guest

Jakby natura chciala, to by sama sie ulepszala poprzez hybrydyzacje, a nie poslugiwala sie ludzmi. Istniejemy tak krotko. Natura sobie wiele miliardow lat doskonale sobie radzila sama, bez ingerencji czlowieka...
    Tak, jestem przeciwniczka robienia hybryd. Loko, jako co je sprzedasz? Do czego ci to bedzie potrzebne? Skrzyzujesz potem hybryde z osobnikiem czystym? I w koncu bedzie tak, jak z boa -> czystego osobnika naprawde piekielnie trudno dostac. Cale szczescie, ze krzyzowki miedzygatunkowe sa (przynajmniej u pajakow) mozliwe jedynie w obrebie jednego rodzaju...

loko
    Guest

Awi jestesmy dzielem natury, moze poprostu wykozystuje nas do ulepszania by przyspieszyc ten proces??
    Hybryd nie produkuje, tak tylko sobie filozosiuje na ten temat, prowokuje do dyskusji....
    :*

mich
    Guest

Ludzie wy zyjecie chyba w jakims ciemnogrodzie! Najlepiej nie eksperymentować, nie odkrywać nowych rzeczy, bo po co? Gdyby wszyscy mieli takie podejście bylibyśmy teraz na poziomie ludzi z epoki kamienia łupanego...

Może i tworzenie hybryd, eksperymenty z pakowaniem w pająki sterydów itp. nie mają specjalnego znaczenia w rozwoju ludzkości ale pozwalaja poznawać nowe mechanizmy istniejące w naturze. Uważam że podobne eksperymenty są potrzebne.

Goblin
    Guest

Ja jestem przeciw bo po co ?? niewsytarcza to co jest ?? przecież jest wpiz** gatunków pająków ;-) a co do hybryd to chyba są bezpłodne ?? mam nadzieje ze sa bezpłodne...

awanti0
    Guest

mich napisał(a):

> Ludzie wy zyjecie chyba w jakims ciemnogrodzie! Najlepiej nie
    > eksperymentować, nie odkrywać nowych rzeczy, bo po co? Gdyby
    > wszyscy mieli takie podejście bylibyśmy teraz na poziomie ludzi
    > z epoki kamienia łupanego...
    >
    > Może i tworzenie hybryd, eksperymenty z pakowaniem w pająki
    > sterydów itp. nie mają specjalnego znaczenia w rozwoju
    > ludzkości ale pozwalaja poznawać nowe mechanizmy istniejące w
    > naturze. Uważam że podobne eksperymenty są potrzebne.
    >

No tak jakiś ty jaśnie oświecony pewno każdy z nas a nawet ty dysponujesz odpowiednim laboratorium żeby przeprowadzić odpowiednie badania i podzielić sie nimi ze wszystkimi zainteresowanymi tym tematem no i odpowiednim referatem to potwierdzić i poprzeć swoją teze badaniami na temat tworzenia hybryd, zastanów sie raczej co ty piszesz no i z tym ciemnogrodem toś z lekka przesadził nie uważasz?? są tacy którzy są przeciwni takim eksperymentom jak i zwolennicy ich czy ci sie to bodoba czy nie, także ciemnogród jak ty twierdzisz z tym nie ma nic z tym wspólnego każdy wyraża tu swą opinie ale nie wdaje mi sie że trzeba to było tak drastycznie !!

Uprawnienia umieszczania postów