Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: hybrydyzacja - spostrzezenie

Awikularia
    Guest

Re: hybrydyzacja - spostrzezenie

Baku, trafiles jak kula w plot z tym wozkiem. Ortografii nawet dysortograf sie jest w stanie nauczyc, a inwalidztwo to inna historia.

Eksperyment... Aby cos wykazac w eksperymencie, nalezy przeprowadzic go na wiecej niz na jednym odobniku (czy parze). Statystycznie przyjmuje sie liczbe 1000. Aby eksperyment zostal uznany, potrzeba co najmniej drugiej osoby, aby go powtorzyla. To, ze zauwazyles jakoby mechanizm obronny w postaci przygotowywania sie do wylinki u jednej samicy nie oznacza to absolutnie nic. Np. moja samiczka A. geniculata miala taki sam "mechanizm obronny" z samcem swojego gatunku. Hmm, dziwny mechanizm .

Baku
    Guest

Re: hybrydyzacja - spostrzezenie

u 2 samiczek :] ale ja nie napisalem ze to experyment tylko ze takie mam spostrzezenie i ze mozna by sie tym zająć dogłębniej ...

co do experymentów to nie koniecznie potrzebujesz duzej grupy ,, zalezy jaki to exp i co chcesz nim osiągnąć ,,,

np mozesz zrobić exp w stylu " co sie stanie gdy umieścimy euglene sp w kmno4 10% i niepotrzeba ci duzej grupy bo dla 1 jak i dla 1000 wynik będzie taki sam
    dopiero w momencie gdy zadasz hipoteze " jaki procent popylacji wykazuje wienkszą przerzywalność w tym środowisku " potrzebujesz duzej grupy badawczej

ale ja sie nie kłuce o te wylinki bo powtazam to tylko moje spostrzerzenie

teraz ty dołozyłaś drugie ze taki mechanizm moze wystąpić przy zapłodnieniu przez samca tego samego gatunku :] teraz trzeba by zgrpomadzić grupe badawczą , ewentualnie zbadać podłoze fizjologiczne tegoprocesu :] ...

Uprawnienia umieszczania postów