Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Sposoby podgrzania temperatury

Mieszany widok

ross
    Guest

Sposoby podgrzania temperatury

Witam
    Musze podniesc temperature o 4 stopnie. Nie chce stosowac lustrzanki do jednego ptasznika L3. Czy mozna zastosowac jakas np zaroweczke od choinki lub jakas zaroweczke z latarki? Byc moze znacie jakies inne sposoby?

morda
    Guest

Re: Sposoby podgrzania temperatury

Żarówka to nie jest koszt 100zł miesiecznie. A czemu chcesz dogrzewać? Pająk w temp. 16*C tylko wolniej rośnie. Wiem z własnego doświadczenia.

Nevermore
    Guest

no jak tak bardzo chcesz dogrzac to wez kup sobie zarowke zwykla 15W i ustaw ja na odpowiedniej odlegloci od pojemnika...

Raffee
    Guest

A ajka ma teraz temperature? Jezeli uzyjesz zarowki to pamietaj o zachowaniu odpowiedniej wilgotnosci.

OmeN
    Guest

No to ja mam takie pytanko! Ja do podgrzewania terrarium używam zwykłaj żarówki PHILIPSA 40W, w kolorze czerwonym czy to dobrze, czy musze się zaopatrzyć w jakąś specjalną do terrarium ? Za odpoiwedz z gry dzieki!

Szpaq
    Guest

Zarowek w przypadku ptasznikow uzywa sie tylko do podgrzewania, oswietlac nic nie trzeba, zwykla jest oki

cyclosternum
    Guest

ale maci problemy.ja mam 18C i grzeje czsami 15w zarówką niw widze wtym nic trudnego

Dezerter
    Guest

ja mam czerowa 15 skierowana na wszytskei pojemniczki z pajakami i jest ok wilgotnosc tez bo sa kropelki na sciankach

maka
    Guest

jesli nie chcesz kupowac zarowki,to mozesz wykorzystac juz istniejace zrodlo ciepla w domu.........zauwazylam,ze jak sie ma szafke ponad lodowka w domu,to w tej wlasnie szafce jest dosc cieplo,poniewaz lodowka wytwarza tez cieplo.........
    sama jak jest zimno i nie mialam jeszcze zarowki wstawialam pajaczki do tej szafki...
    najlepiej sprawdz ile jest tam wiecej stopni..............osobiscie naprawde polecam ten sposob

ross
    Guest

Byc moze ktos z was stosuje ta metode, ale przynajmniej ja o niej nie slyszalem. W zwiazku z tym ze mam akwarium a pielegnicami i doswietlam je 13 godzin postanowilem to wykozystac. Postawilem ptasznika na pokrywie niestety okazalo sie ze jest za cieplo 27stopni(chodzi o B. smithi). Wiec ptasznik stoi na klockach ktore stoja na pokrywie i ma 24-25 stopni. W krotce zamieszcze fotki.

Uprawnienia umieszczania postów