-
Re: Pająk - Red Trap Door Spider
Mnie osobiscie sie bardzo podoba i też pragnoł bym go mieć :] POZDRAWIAM wszystkich napaleńców.
-
dlamine to on jest bzytki ale jak klikacie ze robi takie fajne drzwi to chętnie bym go dołączył do kolekcji
-
Trap doory nie są aż tak jadowite. Poczytaj na obcojęzycznych stronach. Tam dużo o nich jest. U nas raczej nic nie znajdziesz....
-
całkiem całkiem, jak dla mnie to troszke dziwnie wygląda i to jest fajne:P ale mam już troche swojego "bydła" i już nic nie dokupuje bo niebęde mieć czasu żeby sie tym zajmować:P
-
Fajny pajączek ale dla mnie jest zbył łysy chyba go Fryzjer strzygł
-
witam,
sa to niezwykle ciekawe pajaczki, puduja tunel pod ziemia i robia wieczko, ktore maskuja podlozem - praktycznie nie widocze
gruba wartstwa luzngo podloza, mozna ubic i zrobic tunel jakims patykie ale o nie za duzej srednicy - dostoswanej do rozmiarow pajaka, najlepiej tuz przy sciance terrarium wtedy bedzie mogli go ogladac w tunelu, gdzie sepdza wiekszosc czasu
polecam dwa filmy, dotyczace innego gatunku 'wieczkowych' pajakow
Gorgyrella sp.
1 (3,75 MB)
2 (3,94 MB)
polecam rowniez ten artykul oraz forum: http://www.arachnoboards.com/ab/forumdisplay.php?f=12
niestety trudno dostac te pajaczki
-
Mi się osobiście podoba. Odnóża ma podobne jakby do jakiegoś kraba. ;-) Niestety, ciężko dostać, blah.
-
To pająk z rodzaju Conothele sp. Made in Australia. Są nieowłosine, kopią nory, które zamykają "drwiczkami na zawiasie". Nie przekraczają 30mm długości, ale mają grube nogi i mocne ciało. Są bardzo agresywne. Podobno nawet prawie martwe potrafią ostatkiem sił ukąsić. W Polsce mało prawdopodobne do kupienia.
-
Ja wyczytalem ze to:
Stasismopis robertsi
i nic wiecej nie wiem :/...
-
ale nie są chyba strasznie drogie - nie wiem czy to te, ale znalazłem taką stronkę, gdzie gościu sprzedaje "trap door spiders" po 2 i 3 dolary.
Uprawnienia umieszczania postów