-
Re: Jejku jakich ja mam sąsiadów ;)
...Piotrek ,w zasadzie kazda trapia (arachnifobi) polega na kontakcie z pajakami..czy to bedzie foto czy real .Inaczej sie nie da..
-
drogi talullah-u ja nie miałem na mysli grozenia ani zastraszania sasiada spidera13 tylko do edukowania go!!! bo przemoc (fizyczna i słowna ) może i napewno by pogorszyła sprawe, a co do wystawy to postaraj sie ją zrobic za wszelką cene bo możesz tylko zyskac w oczach ludzi i ich do edukowac!!!!!!!!!!!!!! a jesli zrobisz ją w szkole to jeszcze napewno se pomożesz z ocenami z biol. i zachowania
pozdro
-
ona będzie w szkole i pani od biologi pomaga mi znaleźć miejsce na wystawe
-
Jakie pajączki zabieracie na wystawy? Te łagodniejsze, czy agresywniejsze również? Może kiedyś zorganizuje coś takiego u siebie.
-
bierzemy wszystki i agresywne i łagodne
-
Jeśli się nie pogniewasz, dam Ci kilka rad, wynikających z moich doświadczeń.
Ludzie naoglądali się filmów na "Discavery" i innych tego typu programach. W Ameryce na wszystkie pająki, typu ptaszniki mówi się "tarantula". Przygotuj się na takie teksty: O! tu są tarantule. Tłumacz, jaka jest różnica, między tarantulą, a ptasznikiem. Poczytaj na temat charakteru wystawianych przez siebie pająków. Nawet murinus nie jest takim potworem, za jakiego jest uważany. Po prostu jest szybki, skoczny i ma mocny jad. Ale trzeba być odpowiednio ostrożnym i nic się nie stanie. Miej bezpieczne terraria i nie próbuj wyciągać pająków. Może czasami, jeśli masz jakiegoś wyjątkowo spokojnego możesz zaprezentować np. na ręce. Nie dawaj pająka chętnym do głaskania. Opowiadaj dyżo na temat ich życia i charakteru. Zobaczysz jak ludziom będą wychodzić gały z orbit, jak usłyszą o ciekawostkach. Opowiadaj w jaki sposób zajmujesz się pająkami, żeby nie uciekły i nie zaatakowały. To im rozjaśni, że jesteś odpowiedzialny i ostrożny, bo wiesz, czym grozi nieostrożność.
Życzę powodzenia w organizacji wystawy.
-
-
talullah ludzie mówią na ptaszniki tarantula bo w ameryce na pojęcie ptasznik mówią tarantulas czyli tarantula i jeżeli usłyszą coś w discovery o ptasznikach kojaży im sie to z tym że są niebezpieczne np. murinus kogoś ugryzł gdzieś tam i kojaży in sie to z tarantulą i to ich wprowadza w błąd i stąd wynikają takie problemy ja mój dlatego mój sąsiad powiedział że tarantula jest to taki wielki włochaty pająk ze śmiertelnym jadem to przez debilne filmy w telewizji
p.s. myślałem że nieporadze sobie z murinusem ale jest dobrze poznałem jego zachowania jestem ostrożny a ludziom sie wydaje że moge mieć murinusa kiedy bede starszy a pżecież nie chodzi tu o wiek tylko o to czy potrafisz sie nim zająć
-
Mieszkan komunalnych w Polsce to juz prawie nie ma. Nie ma zakazu trzymania ptasznikow w mieszkaniach. A jak mi podasz przepis (po wejsciu do Unii, bo wczesniejsze mnie nie interesuja) to dostaniesz ode mnie pajaka....
-
no i co - wystawa sie odbyła ??
Uprawnienia umieszczania postów