Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: co to za robaczki????

Kolrek
    Guest

Re: co to za robaczki????

Tez mialem. W sumie nic zlego sie nie stalo. Wymienilem podloze i po klopocie.

pac
    Guest

chodzi mu o to co Ci zawsze pisze pod Twoimi postami.. poszukaj sobie w archiwum o robaczkach..

p.s. skoczogonki..

wino
    Guest

aha dzieki

morda
    Guest

Jak kremowe to mogą być roztocza. Skoczogonki sa białawe.

Keroveen
    Guest

To BARDZO prawdopodobne że są to roztocza )
    Białe są raczej niegroźne, kremowe są niegroźne dla pająków, chociaż są krwiożercze i stanowią duże zagrożenie dla gadów.
    Można się ich pozbyć albo wymieniając podloże, dezynfekując terra nadmanganianem potasu, albo wkładając obrożę przeciwpchelną dla psów i kotów
    Jakbyś przygotowywał nowe podłoże, to najlepiej kokogrunt, który zalej gorącą wodą. Ziemi ani torfu nie polecam, gdyż jest ona zwykle z roztoczami)), które także biorą się z zepsutych resztek pożywienia

loko
    Guest

propozycja z obroza jest raczej potworna, zawieraja one aktywny diazinon albo tetrachlorvinphos. Jednym slowem pozbedziesz sie roztoczy, skoczogonkow i pajaka za jednym zamachem.

Keroveen
    Guest

Loko,
    zależy jaka obroża
    Ja osobiście stosowałam obrożę firmy Selecta, która zawiera permethrin, u mojej agamy brodatej oraz u kilku pajączków i wszystkie przeżyły a nawet czują się bardzo dobrze )) a roztocze znikły.

Uprawnienia umieszczania postów