Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Jaki jest najjadowitszy i najbardziej agresywny pajak ?

jw73
    Guest

Re: Jaki jest najjadowitszy i najbardziej agresywny pajak ?

Zgadzam się z przedmówcą. Podobno całkiem niezła jest też H. maculata i Haplopelmy.

Mysza1983
    Guest

a jad Selenocosmia javanensis jakiego ma "kopa"?

Arrow
    Guest

wszytskie selenocosmie, to duze, agresywne i silnie jadowite pajaki i do tego szybkie

ziu
    Guest

sim0n jesli naprawde chce sobie takiego pajaka kupic jest nieodpowiedzialnym gowniarzem! i moim zdaniem takie osoby powinny dostawac bana.

Mysza1983
    Guest

Arrow napisał(a):

> wszytskie selenocosmie, to duze, agresywne i silnie jadowite
    > pajaki i do tego szybkie

co do wielkości to sie nie zgodze 4-5cm ma dorosła samica po kokonie, interesuje mnie bardziej jak jego jadowitośc wychodzi na tle innych pająków

Awikularia
    Guest

To moze powiem ogolnie: najsilniejszy jad maja ptaszniki wystepujace w Afryce, Azji i w ogole polkuli zachodniej. Reszta, z tzw. Nowego Świata ma jad slaby.

Bor
    Guest

Oprócz Peocilotherii również Stromatopelmy. :> Ale zgadza się, większość ze starego świata ma silny jad.

talullah
    Guest

Myślę, że jadowite pająki można hodować, jak już ma się jakieś doświadczenie. Szpanowanie może się źle skończyć, zwłaszcza, że na ogół nie mieszka się samemu. My mamy cztery jadowite paskudy i cholernie uważamy. Podczas przeprowadzki po otrzymaniu Heteroscodry maculaty (L4), ta bryknęła z pudełka, ale na szczęćcie zatrzymała się na zewnętrznej ściance nowego pojemnika. Przeżyliśmy chwilę grozy. Ona jest potwornie szybka. Nawet jak ją się wkurzy błyskawicznie potrafi wyskoczyć z kryjówki.

bachus
    Guest

Co do moich jadusów to stwierdzam, że owszem, haplopelmy są dość agresywne, ale w moim przypadku 100% interwencji porządkowych w terra kończy się ucieczką do gniazda, zanim zdąże zdjąć zamek (mam pozakładane zamki gablotowe, tak na wszelki wypadek :P ). A jeśli już koniecznie muszę któregoś z gniazda wykurzyć to nie dziwota, że się denerwuje.

krzdab2150
    Guest

A ja zamówiłem właśnie maculatę i 2 poecilotherie. Sa piękne.
    Półtora roku się wahałem...
    Budowie terrarium dla nich poświęciłem maksymalną uwagę, staram się przewidzieć jak najwięcej zagrożeń.
    Ale się trochę boję...

Uprawnienia umieszczania postów