Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Irminka - dziwne zachowanie... ?

smogg
    Guest

Irminka - dziwne zachowanie... ?

Witam,
    mm irminke L4, mam ją w domu od ponad 2 tyg., od przejscia u mnie (ponad tydzien temu) 4 wylinki zachowuje sie inaczej niz wczesniej... jest dość żarłoczna... napisałem dośc, poniewaz muche zje kazda jaka wrzuce... larwy much to nie bardzo, rzuci sie, ukąsi (?) i nie je... po drugie irminka zrobiła sie bardzo agresywna... otworze słoik, w ktrym ją trzymam to odrazu agresywnie sie nastawia... a jak wkładam pensete, to albo sie rzuca na nią.. albo probuje uciec ze słoika... raz sie juz jej udało... z 10-15 min. latania po pokoju i łapania... ale w koncu sie udało...
    no i wlasnie chce dosc do 'głownego' pytania... a mianowicie od 2 dni zauwazylem, ze pajaczek... siedzac na sciance sloika tak jakby wklada sobie ktores z przednich odnozy do otwory gebowego... moze nie az do, ale tak do dziwnie wyglada...
    moze sie ktos z Was, co ma doswiadczenie w nadrzewnych i irminkach wypowiedziec... ?
    dzieki z gory za odpowiedzi
    pozdrawiam

Masa
    Guest

Re: Irminka - dziwne zachowanie... ?

Sadze,ze twoja irminia sie po prostu czysci..Pozdrawiam

Hajdi
    Guest

bedziesz to widzial czesciej.
    ona sie myje

smogg
    Guest

Hmm... przyjrzalem sie dokladnie i w sumie to wyglada jakby sie myła nie wpadłem na to wczesniej... ;-) dzieki za wskazowki :-)

pajaki naprawde są zajebiste :]]]

juz sie nie moge doczekac, kiedy kupie kolejnego ))))

pozdrawiam

Hajdi
    Guest

hehe,daje 100 % gwarancji ze jak kupisz drugiego bedziesz chcial wiecej ;P

krzdab2150
    Guest

Moje doświadczenie z irminią Ci się nie przyda. Moja to tchórz, poza tym wyszła z nory może kilka razy - siedzi bez przerwy w podziemnej norze (tak, tak, podziemnej) w bąblu z ziemi i sieci, który sobie zrobiła.

Tak więc pająk jak człowiek - każdy inny, co tu radzić!

Awikularia
    Guest

A moja samica jest bardzo agresywna. Nie ma karmienia bez straszenia. Tak wiec widzisz, ze co osobnik, to inny charakter...

wino
    Guest

moja tez jet agresywna i za to ją lubie

jw73
    Guest

Też mam irminkę w tym wieku. Jak ją dostałem to po wpuszczeniu do słoika od razu rozpoczęła budowę gniazda. Nie widziałem jej jeszcze poza gniazdem. Jak podaję jej żarcie przed gniazdem to tylko widzę jak robak znika w ułamku sekundy.

TheMetal
    Guest

Hah radze poczekać gdzies tak do 3-4 nocka u mnie tak wyłazi (tak to raz na 2-3 tyg ja widze w dzień jak urzadza sobie obchód po terra ;] W sumie dobrze, że trafił Ci sie agrsywny osobnik moja jest strasznie łagodna i jak kupiłem blondi to byłem ostro zszkowany ja ledwo zdążyłem łape cofnąć (bo bym miał 1' ukaszenie za sobą)
    A tak na boku to dobrze, że irmini jest coraz wiecej to kapitalny gatunek ;]

Uprawnienia umieszczania postów