Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Tylko dla chcących odpowiedzieć

zielony13
    Guest

Re: Tylko dla chcących odpowiedzieć

Witam. A ja i tak nie będe się bał zadawać jakichkolwiek pytań na które nie znam odpowiedzi. Co do "stałych bywalców" tego forum tzw. "doświadczonych" to niektóre odpowiedzi i rady wręcz mnie szokują. Ja też jestem nowy ale już swoje wiem i nie sugeruje sie wszystkimi odpowiedziami - niektóre są naprawde idiotyczne (oczywiście nie ubliżając nikomu) Więc dobra rada dla tych Co chcą komuś "nowemu" pomóc
    POWINNIŚCIE BYĆ DUMNI ŻE "NOWI" WAS PYTAJĄ O COKOLWIEK BO TRAKTUJĄ WAS JAKO EKSPERTÓW W TEJ DZIEDZINIE !!!!!!

ponczos
    Guest

I znów się zaczyna.. Ehh.. ;//

ponczos
    Guest

Z tym "wielbieniem" to jeszcze troszkę poczekaj.. Dziwne rzeczy się tu nieraz dzieją!! ;P

krzdab2150
    Guest

Eeeeh powiem tak: na tym (i innym forum też) dowiedzialem sie mase rzeczy o pajakach, choc poczatkowo pytalem takze o bzdury (pozornie dla kogos to bzdura, dla kogos innego wazny problem).

Porzadek musi byc, ale zebysmy np. nie zaczeli przypominac linuksowcow z ich odpowiedziami: to juz bylo - rok temu pytal o to Stefan, pogoogluj troche lub poszperaj w dokumentacji a poza tym RTFM i wogole.

zielony13 ma racje...

Ale z drugiej strony zielony13 sam zobaczy, ze korzystanie z forum, na ktorym co 2. temat to "a moj pajak ma wylinke" lub "moj pajak je pinke - czy to dobrze" robi sie nudnawe i ... w pewien sposob zasmiecone.

zielony13
    Guest

Z tym też się zgodze że po pewnym czasie niektóre posty są zbędne i powtarzają się często. Głównie chodzi mi też o to że dużo postów znajduje się nie tam gdzie trzeba ( na forum o wijach zaczyna się rozmawiać o ugryzieniach skolopendry a po dwóch czy trzech postach rozmowa przechodzi w ugryzienia ptaszników)
    Krótko mówiąc trzeba się zastanowić najpierw na jakim forum umieszcza się posty. Bo posty typu "mój pająk przeszedł wylinkę" na forum pajęczaków są stanowczo zbędne i zgadzam z "krzdab2150" i według mnie powinno się takie posty usuwać-albo przenosić na forum "na każdy temat" !!!!!!!!!!!

spider13
    Guest

ja też jestem niedoświadczonym hodowcom i przyznam ci że narazie nie ruszaj swojego pupila (niech oswoi sie ze swoją wylinką za jakieś 2-3dni) wszystko bedzie dobrze

spider13
    Guest

i jeszcze jedno jeżeli trzymasz go w pojemniku na mocz to gdzieś po czwatej wylince przenieś go do pojemnika po sałatce szwedzkiej i bedzie ok :-)

spider13
    Guest

a pozatym nie powinnaś mieć żadnych problemów ja hoduje pajączki od miesiąca i już mam trzy i kupuje jeszcze cztery a moje trzy pajączki to
    -gramostola rosea L6
    -brachypelma smithiL3
    -acanthoscurria geniculataL8

pac
    Guest

po 4 wyl. mozna jeszcze spokojnie go trzymac w pojemniku na mocz i bedzie mu calkiem dobrze..

bachus
    Guest

Co do nieuprzejmych odpowiedzi - każdy nowy po jakimś czasie będzie znudzony tematami o wylinkach kędziora i "czemu mój pająk nie je, nie robi kleksa, nie mieszka w domku z kokosa i ma czarną plamkę na odwłoku". Od tego jest FAQ (nawiasem mówiąc rzeczywiście trochę za mało widoczny link) i przycisk szukaj, tematy wałkowane po 100 tysięcy razy naprawdę zaśmiecają forum i robią się po jakimś czasie irytujące.

Co dla mnie jest jeszcze bardziej irytujące to błędy, już nie mówię o ortografii, ale jak z nią ktoś ma problem to jest MS Word i sprawdzanie pisowni, piszcie w wordzie i wklejajcie, bo naprawdę aż się żal robi jak się czyta wypociny co bardziej zdolnych. Natomiast jeszcze gorszy jest brak jakiejkolwiek interpunkcji połączony z brakiem logiki, ładu i składu wypowiedzi, które bywają po prostu bezsensowne i nieprzetłumaczalne na polski. Dalej jeszcze tematy wątków, nie związane z ich treścią, człowiek przegląda sterty bzdur w poszukiwaniu czegoś sensownego.
    Jeszcze sporo innych dupereli, ale ręce mnie już bolą.

Ostatnia rzecz - jeśli chodzi o kłótnie "nowych" ze "starymi" to raczej nic się nie zmieni, to działą mniej więcej jak fala, za rok dzisiejsi nowi będą wyśmiewać i ganić innych nowych i kółko się zamyka.

Sory za te nudy, nie czytajcie tego :P

Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów