-
Re: Tylko dla chcących odpowiedzieć
Niestety "nowi" musza sie dostosowywac. Trzeba uwierzyc w pewne "prawdy", tym bardziej, ze FAQ nie powstal na podstawie wlasnego "widzi mi sie", lecz na podstawie opinii i pomyslow wielu innych. Ja tylko zebralem to w calosc i spisalem
Ma to raczej ulatwic ruch na forum i zaleganie zbednych postow, ale mimo wszystko ludzie nie podchodza do tego zbyt entuzjastycznie, a pozniej pojawiaja sie posty: "dlaczego zginal moj post".
-
Skądś znam ten ton, hmm. To tak na marginesie, mam wrażenie, że kiedyś rozmawialiśmy, ale mniejsza z tym.
Pozdrawiam
Ola
-
Spokojnie Kazdemu moze sie zdarzyc. Link do FAQ nietrudno jest przeoczyc.
Gorzej jest, jak ktos wie co to jest FAQ, do czego sluzy i gdzie jest, a i tak pyta sie o to samo
-
wiem, wiem Atrax... zgadzam się z tym w 100%... sam zobacz jak napisałeś, że istnieje FAQ i należy się z nim zapoznać... pełna kultura ...niektórzy niestety jej nie mają...
-
a moze by wytluscic FAQ i napisac przed linkiem do forum pajaki zeby przed napisaniem posta przeczytali faq ?
-
albo zrobić test z FAQa dla nowych użytkowników, który będzie kluczem do pisania postów na forum...
-
Ja zazwyczaj nie lubię czekać na wszelkiego rodzaju odpowiedzi na forum i szukam z początku informacji sam. Jakiś mam nawyk. ;> Mało tego, bardzo lubię czytać o rzeczach, które mnie interesują nawet po kilka razy (ale to chyba normalne). ;-P FAQ jest wyśmnienicie napisane.
-
Atrax idę o zakład że masa ludzi nie wie co to FAQ taka jest prawda .Ja bym zamienił FAQ na np. Kliknij tutaj FAQ otrzymasz odpowiedź na większość pytań . I takim zielonym drukiem.To by rozwiązało sprawę przyznam się że Faq jak powstało to dowiedziałem się o jego istnieniu z postów na forum słowo Pajęczaki przysłania wszystko tymbardziej osobie która posiada od niedawna nowego włochatego pupila.
-
A nie można byłoby umieścić go jako "przyklejony" post, pojawiający się zawsze na początku wyświetlanych tematów? Można dowalić jakiś kolorek by był widoczny i nikt nie przegapi, bo faktycznie teraz nieźle się maskuje.
I można zmienić tytuł na coś w stylu "Wszystko co powinieneś wiedzieć o hodowli pająków (FAQ)". Wilk syty i owca cała
-
racja....bardzo trudno go znalesc....ja tez sie dowiedzialam o nim z forum ......pajeczaki przyslaniaja wszystko...........szczegolnie jak sie szybko czegos szuka..........powinno byc wlasnie takie cos...........jak ktos chce zadac pytanie to wyskakuje info odsylajace najpierw do FAQ.....i jesli uznaje,ze tam go nie ma swobodnie pisze posta...........
jednak pierwsze zderzenie z rzeczywistoscia jest bardzo niemile!!!............pelno to zadufanych w sobie "gostkow",ktorzy potrafia byc jedynie bardzo niegrzeczni.......
dlaczego nowi i grzeczni ludzie powinni sie wlasnie do nich dostosowac???????????????
moze to tamci dostosowali by sie do tych grzecznych............zreszta jest zawsze wybor,
jak nie chcesz odpowiedac to tego nie rob...........
pytanie wydaje sie ci bardzo smieszne i za proste dla ciebie omijaj je szerokim łukiem....................wlasnie takie cos powinno wyskakiwac wlasnie tym "gostkom"
forum wiele traci!!!!!!!!!!!!!!!
niedlugo nowi beda sie bali zadac wogole jakiekolwiek pytanie............i wtedy chyba forum umrze
Uprawnienia umieszczania postów