Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: niebieskie swiatlo

ziu
    Guest

niebieskie swiatlo

Mam pytanie czy zestaw diod ktore daja niebieskie swiatlo moze miec negatywny wplyw na pajaki? Chcialem taki zestaw zamatowac moim avicularia na noc.
    Wiem ze pewnie ktos bedzie mowil zeby zamatowac czerwone ale ja bym wolal niebieskie bo duzo ladniej wygladaja. To tak jak by imitowaly ksiezyc.
    Prosze o opinie?

Pozdrawiam.

madOx
    Guest

Re: niebieskie swiatlo

Ja osobiscie nigdy nie stosowalem niebieskiego oswietlenia. Ale z tego co slyszalem to nie jest szkodliwe dla pajakow.

Masa
    Guest

Uzywam niebieskiego swiatla i jest ok....mojej A.metallica to nie przeszkadza..w dodatku w nocy pokoj wyglada fajnie.Pozdrawiam

Hajdi
    Guest

jak to zrobisz to walnij na forum zdjecie jak wyglada Twoj pomysl, bo brzmi ciekawie
    nie zaszkodzi.

ziu
    Guest

ok zestaw powinnen byc juz gotowy w poniedzialek wiec napewno zamieszcze fotki.

Pozdrawiam.

Grażynka
    Guest

ja też uważam ze niebieskie światło jest ładniejsze niż czerwone i takie teżstosuje u swoich pajaczków. niebieskiego światła też podobno pajaki nie widza :]

Bor
    Guest

Ja używam błękitnej żarówki, ale ona jest tylko malowana od środka. Dobrze pod nią widać pajączki. Daje też więcej ciepła od czerwonej.

GALN
    Guest

ziu można śmiało diody niebieskie zamontować ale musisz dodatkowo ogrzewać terrarium żarówka niebieska była by lepsza .A Bor coś pokręcił z tym ciepłem wytwarzanym przez niebieską żarówkę czy będzie ona niebieska fioletowa czerwona jeśli ma tyle samo wat to daje tyle samo ciepła.

Bor
    Guest

Eee, jak jaśniejsza to chyba przepuszcza go więcej. ;-P

ziu
    Guest

po co dogrzewac w nocy ? spadki do 20oC sa wskazane.

Uprawnienia umieszczania postów