Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Stromatopelma calceatum ..cos nie tak !!

halun
    Guest

Re: Stromatopelma calceatum ..cos nie tak !!

czyli myslicie ze to moze przejsc ..bop naprawde pajaczeks sie chyba meczy probujac ciagle wejsc na sciane....dzisiaj zobaczylem ze zrobil sobie norke w torfie..jak jakis podzimny pajak albo naziemny pajak..bo nie moze sobie zrobic gniazda gdziesw wyzej..a wogle i tak pajeczyny wogle nie robi..trezba sie przyjzec zeby cos zobaczyuc tej pejczyny ..znikome ilosci..
    mam cicha nadziej ze po wylince wsystko wroci do normy !!

Bor
    Guest

Stromatopelmy z tego co wiem i tak budują z reguły gniazda u podstawy, nie na dużej wysokości.

morda
    Guest

Onie mieszjaką na szczycie wielkich palm. W liściach tych plam budują pajęczynowe gniazda i są wielkim utrapieniem dla ludzi żyjących w Afryce (oni z tych palm.. chyba z liści wino robią).

halun
    Guest

no maja prze*****e murzynki..nie jeden artukul byl o tym jak to stromatopelmy atakowaly tych co sie wspinaja na palmy.. nawet wchodza tacy co niszcza te gniazda,,,azeby w przyszlosci ktos z wchodzacych na palme nie zostal ugryziony..

Bor
    Guest

Hah, czytałem o jednym z ugryzień, bodajże na Arachnoborads. Niesamowita historia. Polecam każdemu, kto chce je hodować (poszukajcie sobie ;-P).

halun
    Guest

no to poprostu sa diably wcielone ...
    moja jest za to strasnzie lagodna..ani razu jeszce nieprzejawila agresji...moze to tak tylko narazie..i jak dorosnie pokaze na co ja stac <lol2> hehe ;-)
    ale naprawde martwie sie o nia...czekam teraz tylko do wylinki..oby znowu dostala kleju w nogach ;-) !!! hahahaa

Bor
    Guest

Albo trafił Ci się łagodny osobnik. ;-) Chociaż z reguły tak jest, że agresji nabywają z wiekiem.

halun
    Guest

no poczekam troche i sams sie przekonam :> heheh .. najwaznniejsze zeby wszytskto wrocuilo do normy po tej wylince
    _

Uprawnienia umieszczania postów