Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Jaki sylikon

Jaki sylikon

Siemka zaniedlugo chce zrobic sobie terrarium ze szkła i chciałem się zapytać jakim sylikonem najlepiej kleic terrarium i czy może być zwykły sylikon np. taki z nomi albo z obi z Góry THX

Re: Jaki sylikon

Najlepiej sylikon akwarystyczny. Taki którym sie klei akwaria.

może być z obi tylko żeby w przeznaczeniu było opisane klejenie akwarium bo rodzajów sylikonów jest cała masa!

wh6fxe
    Guest

Moze byc tez sylikon uniwersalny (ale nei toksyczny) ja takim kleilem niektore rzeczy do terra (tez szklo do szkla) i kleil bardzo dobrze a nie byl tak drogi jak akwarystyczny (roznica w cenie okolo 5 zl:P)

Siema byłem dzisiaj w nomi i były sylikony które mi powiedzieliscie tzn. był sylikon do szkła (Sylikon szklarski) i ten co powiedział wh6fxe czyli Sylikon Uniwersalny i który wybrac na sylikonie uniwersalnym pisze że bardzo dobrze klei szkło ze szkłem i aluminium ceramike itd. a na szklarskim pisało mniej i co wybrac sylikony sa w tych samych cenach najwyzej różnica 1zł (S.Sz. - 9.00 S.U. - 8.00zl) Z Góry THX za odpowiedzi

AKWARYSTYCZNY.
    Czy kutfa tak mało cenisz swego zwierzaka, że chcesz te kilka zł zaoszczędzić ??
    Oajpier.......

Ja kleje szklarskim i wszystkie zwirzeta mi zyja!! Jesli nie jest toksyczny to nie boj sie!! pozdro

bratpik
    Guest

najlepszy jest sylikon akwarystyczny, bez problemu dostaniesz go w sklepie z glazurą.

Louis Cypherr
    Guest

Kupuj akwarystyczny. To, że zwierzaki żyją po zastosowaniu innego nie musi znaczyć, że czują się dobrze i nic im nie jest. Kupowanie zwykłego silikonu tylko dlatego, że zwierzaki jakoś żyją jest nieodpowiedzialnością i pazernością.

W Castoramie za ok 16 zł masz coś takiego:

Uprawnienia umieszczania postów