-
Re: Chcesz się dowiedzieć czegoś o pająkach? Kup CDA!
boze ale do dupy te polskie nazwy... nienawidze spolszczonych nazw... nawet polacy tytuly filmow zle tlumacza...
-
Najlepszy tytuł to Wirujący Seks. :> Fakt, łacina jeżeli chodzi o pająki jest najwłaściwsza. Głównie ze względu na to, że zarówno Polacy, jak i inni ich używają.
-
Dodam tylko, ze Euathlus jest synonimem Brachypelma. A z tym vEgans to jakas nowa moda?
-
Powiem szczerze, z nazwami tymi nie spotkałem się wcale, ale sumiennie przeszukałem internet i nic na ten temat nie znalazłem..a wszystkie te nazwy powycinałem z tego programu...głównie z powodu owych "Tarantul" zamieściłem tego posta. Najbardziej mnie wtentegowała owa "Tarantula Indiany Jonesa"
-
Jak pierwszy raz obejrzałem Indiane Jonesa, chyba zaginiona arke to wlasnie od wtedy chcialem miec smithiego, pare lat poczekałem ale juz ja chwilę mam
-
mysle ze to terrarium.com.pl zle nazwy wprowadzilo :P:P:P przecierz encyklopedia polska nie moze sie mylic :P
-
Podejrzewam, że ta encyklopedia została na żywca zerżnięta z wersji amerykańskiej. Amerykanom i tak jest wszystko jedno i każde stworzenie, które ma 8 nóg i jest dość duże nazywają tarantulami.
Uprawnienia umieszczania postów