Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: jak oswobodzic metallice l1??

Mieszany widok

boehmei fan
    Guest

jak oswobodzic metallice l1??

chyba sie kurde zaplatala we wlasna pajeczyne albo w ta ciagnaca sie maz z pinki i sie posklejala z torfem. wyglada to jakby miala szelki z tego dziadostwa. nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac a ona sama sobie z tym juz 2 dzien nie moze poradzic bo jest to dosyc twarde. jest duza wilgotnosc ale to nie pomaga. jakies pomysly??
    moze to czyms polac ??

probuje jej to mechanicznie usunac ale pajak jest dosyc maly i sie strasznie boje ze go dziabne za mocno

wino
    Guest

Re: jak oswobodzic metallice l1??

no to troche problem ale sprubuj wziasc leciutko i delikatnie czyms to zdjąc tylko czasmi nie przygniec pajaka albo nie udzkaj czyms lub nie uszczypnij bo moze byc to smiertelne dla niego postaraj sie to jakos zdjąc moze ci sie uda a napewno powinno zwieksz wilgotnosc polej to troszeczke jedna kroplą wody zeby to wsztysko wsiakło i powoli zdejmuj

boehmei fan
    Guest

slaba jakosc ale tak to mniej wiecej wyglada

wino
    Guest

gdzie jest fota??????

boehmei fan
    Guest

wino
    Guest

no to w czym problem bierzesz jakies 2 pensety leko namaczasz szczykawka to miejsce jedną kropelka i sciagasz nic mu nebdzie nie mart sie

boehmei fan
    Guest

a widzisz te kreski na karapaksie?? to wlasnie o nie chodzi ze jest zaplatana pod brzuchem i to jest twarde i nie chlonie wilgoci.
    bede kombinowal wlasnie jej sie do tego jeszcze noga zaplatala

wino
    Guest

lol troche problem to jest jeden sposub bierzesz 2 pensety i chwytasz to i prubujesz rozsrwac pajakowi sie nic nie stanie a ty mozliwe ze to rozerwiesz bo napewno nie jest to sklejone kropelką

boehmei fan
    Guest

PODZIEKOWANIA!!

Chciałem goraco podziekowac koledze Wino za wsparcie duchowe podczas operacji, oraz mojej dziewczynie za chirurgiczna precyzje a sobie za zimna krew do samego konca, pajaczkowi za dzielnosc)))))))))))))))))))))))

uff bylo ostro

i po sprawie mozna skasowac temat

Awikularia
    Guest

Jezeli moglabym dac mala rade co do trzymania Avicularii.
    Otoz najlepiej by bylo, jakbys ja przeniosl do pudelka wiekszego (np. na mocz) i dal sztuczny listek. U tego rodzaju notuje sie duza smiertelnosc u mlodych, zwlaszcza z powodu plesni. Dobrze by bylo, jakby twoja A. metallica miala listek, na ktorym moglaby siedziec bez koniecznosci zchodzenia na torf. Moglaby go uzyc tez jako podstawy do zrobienia kryjowki.
    Ale to tylko moje skromne zdanie - dodam, ze tylko w ten sposob trzymam pajaczki u siebie.

Uprawnienia umieszczania postów