Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zdziwienie

Vagansmen
    Guest

Zdziwienie

Wchodzę na stronę www.giantspiders.com i oglądam sobie zdjęcia Brachypelm. W końcu włączam zdjęcie Brachypelmy sabulosum i patrzę... przecież jej normalnie nie idze odróżnić od vaganski. Przez chwilę po prostu zwątpiłem czy mam vagansa, bo facet w sklepie nie powiedział mi wtedy co to za gatunek ptasznika. Oglądałem więc zdjęcia różnych ptaszorów i stwierdziłem, że mam vaganskę. Dalej tak myślę, ale to takie podobieństwo... a czy wogóle sprzedawają sabulosum w Polsce?
    I przesyłem zdjęcie nie jak wygląda moja, ale zdjęcie ptasznika bardzo podobnego do mojej, prawie z wyglądu takiego samego... Co o tym sądziecie?

Vagansmen
    Guest

Re: Zdziwienie

Cholera, zdjęcie się nie przesłało...

bachus
    Guest

Tak, można u nas dostać sabulosum, sam miałem okazję kupić niedawno.

Vagansmen
    Guest

Ale mimo wszystko kiedy się przyjrzałem zdjęciom, nabrałem pewności, że to vagans. W dodatku te zdjęcie, na którym ptasznik jest tak podobny do mojego, to zdjęcie vagansa.

Vagansmen
    Guest

Jak mam przesłać to zdjęcie... Niepamiętam strony, z której je ściągnąłem

Vagansmen
    Guest

100%, że mam vaganske, zobaczyłem drugie zdjęcie w galerii. Moja jest z wyglądu jest prawie taka sama. No, a w końcu ta na zdjęciu to samica vagans.

Awikularia
    Guest

Do B. vagans jest podobna Brachypelma sabulosum, B. epicureanum i B. angustum.

Bor
    Guest

Co zresztą uwzględnione jest w opisie vagansa na TCP.

Vagansmen
    Guest

Sory chciałem dodać, że w galerii na stronie www.ptasznik.pl

Uprawnienia umieszczania postów