Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Dziwna Lividum :-/

Mieszany widok

Death
    Guest

Dziwna Lividum :-/

Moja Lividum w ogóle nie chce kopać tuneli tylko cały czas chodzi po szybkach terrarium... Czym to może być spowodowane? Z góry dzięki!
    Pozdrawiam!

KoMar_83
    Guest

Re: Dziwna Lividum :-/

tym, że trafił ci sie taki okaz... nie wszystkie pająki jednakowo sie zachowują... co pająk, to charakter...

Grażynka
    Guest

nie martw sie napewno zacznie kopać a wtedy bedziesz załował ze nie siedzi na zewnątrz ;]

kcpzpr
    Guest

Ktos kiedys pisał że takie zachowanie moze byc spowodowane zbyt duzą wilgotnością...

Diabolo
    Guest

widzisz swoja lividum napowierzchni i jeszcze nazekasz

Azzurreeuss
    Guest

Mozesz jej pomoc weż np. kij od miotly i zrób dziure w podłożu a ona juz sobie ją poszerzy i rozbuduje. One bez kryjówki sa bardzo nerwowe.U mnie tez niechciala kopac a przy najmniejszym ruchu swirowała;(

Bor
    Guest

A jeżeli dziura nie pomoże, może zmieni się po wylince. Albo jeszcze przed, kiedy bedzie szukałą schronienia.

SPeCTeR
    Guest

Za to moja lividium zrobila sie ostatnio jakas dziwna. Zawsze przy otwarciu pojemnika wyskakiwala, z kryjowki, szybko biegala itp. Nawet jak ja wypuszczalem do wanny, jak sprzatalem w jej pudelku, to biegala non-stop. Od jakiegos czasu moge ja nawet szturchac penseta i zrobi moze krok, dwa. Wogole nie jest zainteresowana atakiem czy ucieczka. Moze to zblizajaca sie wylinka, jednak pajak ma tak juz ok miesiaca. Rownierz od tamtego czasu nic nie zjadl, a wczesniej zjadl raptem jednego nieduzego macznika.

bachus
    Guest

Może się szykuje do wylinki i nie chce marnować sił. Zrób jej jak tu ktoś pisał dziurkę - zaczątek gniazda. Moja też dopiero po wylince zaczęła kopać porządne gniazdo.

morda
    Guest

Lividum jak ją wprowadzisz do nowego terrarium to czesto przed długi czas nie buduje nory.

Uprawnienia umieszczania postów