-
Zęby jadowe - ptasznik
Za 30min kolega przynosi mi Ptasznika. Jest młody ma chyba ze 1-2cm i mam pytanie, co do zębów jadowych, bo słyszałem ze trzeba je wyrwać czy coś w tym stylu u weterynarza, ale chciałem się was spytać, o co w tym dokładnie biega. A i czy taki młody ptasznik jak ugryzie to jest to już groźne??
-
Re: Zęby jadowe - ptasznik
o zgrozo! nic mu sie nie wyrywa, zabiłbyś go tym. Poczytaj FAQ tam znajdziesz wszystko
-
no z tym wyrwaniem to troszke nie bardzo bo nie bedzie wtedy szamac a co za tym idzie zdechnie. A odnosnie ugryzienia to jeszcze zalezy od gatunku ale raczej nie powinno zagrazac zyciu
-
Huh? Zębów jadowych się raczej nie usuwa. Wątpie by kogokolwiek ptasznik przechodził tutaj taką operację. Jad potrzebny jest ptasznikowi do polowania i do trawienie pokarmów. Co do ugryzienia, zależy to od gatunku. Zapytaj jaki kolega posiada, to napiszemy Ci coś więcej na ten temat. ;-)
-
Spoko sam niczego bym mu nie wyrwał:] Jak mi go przyniesie zapytam się co to za gatunek ale on chyba nie będzie wiedział bo dostal go od innego kolegi%-) hehe to będę musiał pewnei do jutra poczekać na jakieś info
-
Możesz spróbować go opisać.
-
Hmmmm takiego malucha trudno będzie zidentyfikować :] a co do wyrywania zębów to niebęde tego komentować :] Ptasznika chyba nieidzie w zaden sposób pozbawić gruczołów jadowych ??
-
W zależności od gatunku. Niektóre są dosyć łatwe do zidentyfikowania.. Może i się da usunąć gruczoły jadowe, ale niewiadomo z jakim skutkiem... nie powinno się takich rzeczy robić. One potrzebują jadu.
-
bede strzelał tobedzie..............brachypelma albopilusum
-
Ciężko opisać bo jest strasznie mały:] ale ma pomarańczowe włoski i to jest samiec juz na rękach nosiłem jest śliczny
w sumie to nie cierpię pająkow zawsze chcialem mieć węża ale i tak jest śliczny:-)
Uprawnienia umieszczania postów