Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Zęby jadowe - ptasznik

TOXYN
    Guest

Zęby jadowe - ptasznik

Za 30min kolega przynosi mi Ptasznika. Jest młody ma chyba ze 1-2cm i mam pytanie, co do zębów jadowych, bo słyszałem ze trzeba je wyrwać czy coś w tym stylu u weterynarza, ale chciałem się was spytać, o co w tym dokładnie biega. A i czy taki młody ptasznik jak ugryzie to jest to już groźne??

nokeg
    Guest

Re: Zęby jadowe - ptasznik

o zgrozo! nic mu sie nie wyrywa, zabiłbyś go tym. Poczytaj FAQ tam znajdziesz wszystko

Syku
    Guest

no z tym wyrwaniem to troszke nie bardzo bo nie bedzie wtedy szamac a co za tym idzie zdechnie. A odnosnie ugryzienia to jeszcze zalezy od gatunku ale raczej nie powinno zagrazac zyciu

Bor
    Guest

Huh? Zębów jadowych się raczej nie usuwa. Wątpie by kogokolwiek ptasznik przechodził tutaj taką operację. Jad potrzebny jest ptasznikowi do polowania i do trawienie pokarmów. Co do ugryzienia, zależy to od gatunku. Zapytaj jaki kolega posiada, to napiszemy Ci coś więcej na ten temat. ;-)

TOXYN
    Guest

Spoko sam niczego bym mu nie wyrwał:] Jak mi go przyniesie zapytam się co to za gatunek ale on chyba nie będzie wiedział bo dostal go od innego kolegi%-) hehe to będę musiał pewnei do jutra poczekać na jakieś info

Bor
    Guest

Możesz spróbować go opisać.

Goblin
    Guest

Hmmmm takiego malucha trudno będzie zidentyfikować :] a co do wyrywania zębów to niebęde tego komentować :] Ptasznika chyba nieidzie w zaden sposób pozbawić gruczołów jadowych ??

Bor
    Guest

W zależności od gatunku. Niektóre są dosyć łatwe do zidentyfikowania.. Może i się da usunąć gruczoły jadowe, ale niewiadomo z jakim skutkiem... nie powinno się takich rzeczy robić. One potrzebują jadu.

Grażynka
    Guest

bede strzelał tobedzie..............brachypelma albopilusum

TOXYN
    Guest

Ciężko opisać bo jest strasznie mały:] ale ma pomarańczowe włoski i to jest samiec juz na rękach nosiłem jest śliczny

w sumie to nie cierpię pająkow zawsze chcialem mieć węża ale i tak jest śliczny:-)

Uprawnienia umieszczania postów