-
Re: Początki
arachnofobi pozbył sie poprzez obcowanie na codzień w swoim pokoju z pojemnikami w których były jeszcze wtedy małe osobnik, zagladał przez ramie obserwował ,ja okraszałem to interesujacymi odpowiedziami na jego pytania ,oswajał sie z nimi wraz z ich wzrostem ...i był moment ze stwierdził ze nie che aby w naszym domu były pajaki ze sie boji...wiec moja decyzja zapada natychmiastowo ..sprzedajemy ..i jest ok ...po kilku dnach po powrocie ze szkoły oznajmił ,....juz podjołem decyzje ...pajaki zostaja bo sie ich przeciez nie boje ....nie pozwalam mu dotykac narazie ani sie nimi nie zajmuje ....jest obecny przy pracach zwiazanych z hodowla ,przekładaniem itp...i doskonle wie jak zapobiec nieszczęściu kiedy to w jego pokoju pojawia sie ciekawscy koledzy którzy nie zdaja sobie sprawy z zagrozenia i wszystko by dotykali ....pozdrawiam
-
U mnie się zaczęło od zdjęcia ptasznika w podręczniku z biologii. 3 miechy później miałem "kędziora". Po ponad 2 i pół roku mam tego tyle co w profilu. Zawsze z bioli byłem noga a po zmianie zainteresowań na terrarystyke mam zamiar biologię studiować....
-
No a ja od niedawna jestem terrarysta. Narazie mam tylko moja vaganske, ale troszcze sie o nia i kocham ja
-
Ja zakupiłem na poczatek 3 sztuki. Wogóle to od 20 lat mam ksywkę Pająk, więc naturalnie wyszło.
3 pajączki to były smithi, rosea i albopilosum. Mam je do dziś, chociaż rozea została przekazana koledze na dobry poczatek (hehe, jego też zaczyna zabierać).
Potem jakoś poszło, mimo protestów mojej dziewczyny (przy każdym zakupie było: znowu pająk !!!).
A wogóle to ja sie moich pajakow do dzis boje!
-
Bynajmniej czujesz do nich respekt i nie bierzesz zapewne na ręce, zatem są u Ciebie bezpieczne.
-
Nie biore, ani nie mam pomyslow w stylu "jak usunac im zeby" ( przeczytalem gdzies to przed chwila) )
PS: mam kilka okazow na oku, wakacje minely i trzeba chyba cos zakupic, bo stoje w miejscu od jakiegos czasu...
Uprawnienia umieszczania postów