Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Początki

Grażynka
    Guest

Re: Początki

mnie niestety ograniczaja nie pieniądze tylko rodzice

ale potwierdzam terrarystyka bardzo wciągaa jest jak narkotyk :P

Bor
    Guest

Początkowo moja mama miałe pewne opory, kiedy kupowałem ptasznika. Za drugim gadała jeszcze więcej. Kolejne 2 i już myślała, że ogłupiałem. Następne 3 i chciała mnie wysłać do psychiatry. Później sobie darowała. Zawsze ją uspokajam słowami: "nie martw się mamo, jak je rozmnoże, to będzie ich kilkaset. Póki co jest ich jeszcze mało", hehe.

kpawel
    Guest

Ja zobaczyłem pierwszy raz pajączki na giełdzie w Łodzi i odrazu w padła mi w oko Geniculata .Po powrocie zaczołem szukać informacji o niej a po dwóch tygodniach miałem już ją w domu. po następnych dwóch dokupiłem B.Smithi a właśnie dzisiaj przyszła do mnie paczuszka z piękną Chromatopelmą L4. Jutro znów wybieram się na giełde z zamiarem kupna B.Boehmei i B Emilia. Tylko żona patrzy na to wszystko z lekkim zaniepokojeniem.

i`am
    Guest

a i ja;]

i`am
    Guest

znaczy wole pajaka niz piwo:P

ziu
    Guest

heheh ja juz pisalem ze 3 razy moja historie A wiec dokarmialem pajaczki klatkowe jak katniki krzyzaki juz jako dziecko
    Puzniej hodowla katnika w domciu, i ktoregos razu wypad z kolegami do carefoura na targowek i tam zobaczylem 1 raz na oczka ptasznika i wiedzialem ze bede go mial, tylko nie wiedzialem kiedy, a ze kosztwal ok 100 zl chyba kedzior to szkoda mi bylo. Ale wkoncu znalalzlem samiczke kedziora za 60 zl ktora sprzedali mi zdechla :P jaki pech. Potem G. rosea ktora dostalem chyba z odlowy bo bardzo agresywna zdechla po 2-3 tygodniach dalem sobie spokoj z pajakami na ok 2 lata i wzialem sie za gady, lecz pajaczki przyciagleny mnie znowu i tak od 2 miesiecy odnowilem kolekcje o 4 gatunki :] najpierw wymiana za gekona lamparciego z serkiem znow zdechlego dostalem. Kupilem cambridge`a od voraxa potem a. metallice od mantida, 2 x murinusy od serka i ostatnio na targach w palacu kultury malutka versicolorke.

Tez jak mam pieniazki to odrazu mysle co kupic a nawet jak ich nie mam to kombinuje i juz mam w planach ornate ;]
    ale u mnie nie problem rodzice kasa, tylko miejsce gdzie bym trzymal doroslaki bo jak wiadomo duze wymagaja terrarium, takze mysle ze to co mam jak narazie wystarczy, chyba ze jeszcze ta ornatka.... :P

Pozdrawiam.

ponczos
    Guest

Ja zobaczyłem kilka miechów temu w sklepie skorpiona i poszło.. Zakup skorpa = Przeglądanie forum "Pajęczaki" przez które zachorowałem na chorobę "Muszę Mieć Pająka".. Teraz mam 10 a na czym się skończy nikt nie wie.. Narazie opróżniam półki w pokoju żeby upchnąć kolejne terraria (dziś, w zasadzie to już wczoraj, zakupiłem 3 kumaki dalekowschodnie). Aha!! Ale browarka nie odmawiam!!

Hajdi
    Guest

moja tez miala opoty.
    teraz ja nie interesuje co mam w pokoju.
    wciagnelo mnie i to bradzo.jak ma jakies pieniadze to szukam ciekawej oferty.
    zaczalem od smitasa L2 teraz L9.
    na tej gieldize chcialbym pokupowac avicularie no i moze skusze sie na cos drozszego

Hajdi
    Guest

zapomnialem dodac ze Piwko to priorytet

ketnip
    Guest

U mnie zaczęlo się ze gdzieś zobaczyłem w necie opis albopilosum, ale co ciekawe nie kupiłem go (tego gatunku) jak narazie wogóle.
    Pierwszy mój pająk to smithi L1 - zdechł zaraz po 2 wylince.
    Później już kupowałem bardziej dorosłe okazy. Teraz mam Cambridgei samice po 12, platusa po 10-11(samica) i murinusa po 5 (6 w rakcie) - dzisiaj ma przyjść do mnie także samiczka T.Blondi. A jak dostane troch keszu to także myśle o zakupie kolejnych, ale brfowara nie odmawiam!

Uprawnienia umieszczania postów