-
Re: Początki
mnie niestety ograniczaja nie pieniądze tylko rodzice
ale potwierdzam terrarystyka bardzo wciągaa jest jak narkotyk :P
-
Początkowo moja mama miałe pewne opory, kiedy kupowałem ptasznika. Za drugim gadała jeszcze więcej. Kolejne 2 i już myślała, że ogłupiałem. Następne 3 i chciała mnie wysłać do psychiatry. Później sobie darowała. Zawsze ją uspokajam słowami: "nie martw się mamo, jak je rozmnoże, to będzie ich kilkaset. Póki co jest ich jeszcze mało", hehe.
-
Ja zobaczyłem pierwszy raz pajączki na giełdzie w Łodzi i odrazu w padła mi w oko Geniculata .Po powrocie zaczołem szukać informacji o niej a po dwóch tygodniach miałem już ją w domu. po następnych dwóch dokupiłem B.Smithi a właśnie dzisiaj przyszła do mnie paczuszka z piękną Chromatopelmą L4. Jutro znów wybieram się na giełde z zamiarem kupna B.Boehmei i B Emilia. Tylko żona patrzy na to wszystko z lekkim zaniepokojeniem.
-
-
znaczy wole pajaka niz piwo:P
-
-
Ja zobaczyłem kilka miechów temu w sklepie skorpiona i poszło.. Zakup skorpa = Przeglądanie forum "Pajęczaki" przez które zachorowałem na chorobę "Muszę Mieć Pająka".. Teraz mam 10 a na czym się skończy nikt nie wie.. Narazie opróżniam półki w pokoju żeby upchnąć kolejne terraria (dziś, w zasadzie to już wczoraj, zakupiłem 3 kumaki dalekowschodnie). Aha!! Ale browarka nie odmawiam!!
-
moja tez miala opoty.
teraz ja nie interesuje co mam w pokoju.
wciagnelo mnie i to bradzo.jak ma jakies pieniadze to szukam ciekawej oferty.
zaczalem od smitasa L2 teraz L9.
na tej gieldize chcialbym pokupowac avicularie no i moze skusze sie na cos drozszego
-
zapomnialem dodac ze Piwko to priorytet
-
U mnie zaczęlo się ze gdzieś zobaczyłem w necie opis albopilosum, ale co ciekawe nie kupiłem go (tego gatunku) jak narazie wogóle.
Pierwszy mój pająk to smithi L1 - zdechł zaraz po 2 wylince.
Później już kupowałem bardziej dorosłe okazy. Teraz mam Cambridgei samice po 12, platusa po 10-11(samica) i murinusa po 5 (6 w rakcie) - dzisiaj ma przyjść do mnie także samiczka T.Blondi. A jak dostane troch keszu to także myśle o zakupie kolejnych, ale brfowara nie odmawiam!
Uprawnienia umieszczania postów