-
G.Pulchra L8
Czy moge podac juz myszke G.Pulchra L8???(4cm cialka)
Pozdrawiam,
Crocodyll
-
Re: G.Pulchra L8
Nigdy nie karmiłem myszami ale na twoim miejscu to bym jeszcze poczekał
-
Noworodki możesz śmiało, a ze starszymi myszkami bym jeszcze troszkę poczekał...
-
nie wiem, czy innym sie tez tak, wydaje, ale ostatnio wszyscy przerzucili sie na oseski gryzoni jako pokarm dla pajakow... czyzby to dawalo taka adrenaline hodowcom, jak pajak atakuje wieksze stworzenia od pospolitych jako pokarm maczniakow i swierszczy?
-
-
No pewnie że daje adrenalinę, i przy okazji jest wydajniejsze.
-
Ja nie karmie moich pajakow gryzoniami. Wiem, ze to straszna hipokryzja, ale mialam kiedys szczury (jako zwierzaki domowe) i jakos tak mi niezrecznie podawac myszy...
-
przecież mówiłem ci, że teraz ma takie "dupsko", że lepiej nie dawać, nie ma potrzeby.
-
ja nie podawalem jeszcze gryzoni moim pupilkom, ale chcial bym wiedziec co robicie zeby gryzon nie byl w stanie ugyzc pajaka, czy moze nie trzeba nic robic bo smierc nastepuje odrazu???
-
Najlepiej podawać oseski, które nie mają jeszcze 72 godzin. Wówczas zęby nie są rozwinięte i mamy niemal pewność, że nie zrani nam pająka. Trochę też zależy od gatunku. Jedne ptaszniki są szybsze i zwinniejsze, inne są wolne i wszystko ignorują.
Uprawnienia umieszczania postów