Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: G.Pulchra L8

crocodyll
    Guest

G.Pulchra L8

Czy moge podac juz myszke G.Pulchra L8???(4cm cialka)

Pozdrawiam,
    Crocodyll

Deto
    Guest

Re: G.Pulchra L8

Nigdy nie karmiłem myszami ale na twoim miejscu to bym jeszcze poczekał

mich
    Guest

Noworodki możesz śmiało, a ze starszymi myszkami bym jeszcze troszkę poczekał...

KoMar_83
    Guest

nie wiem, czy innym sie tez tak, wydaje, ale ostatnio wszyscy przerzucili sie na oseski gryzoni jako pokarm dla pajakow... czyzby to dawalo taka adrenaline hodowcom, jak pajak atakuje wieksze stworzenia od pospolitych jako pokarm maczniakow i swierszczy?

crocodyll
    Guest

Staram sie urozmaicac diete A tak poza tym to zeby moja pulchra sie nazarla to musze jej dawac po 5 swierszczy dziennie,a wygodniej mi bedzie wrzucic myche i miec spokój przez miesiac WYGODNIEJ I TANIEJ

rastafaq
    Guest

No pewnie że daje adrenalinę, i przy okazji jest wydajniejsze.

Awikularia
    Guest

Ja nie karmie moich pajakow gryzoniami. Wiem, ze to straszna hipokryzja, ale mialam kiedys szczury (jako zwierzaki domowe) i jakos tak mi niezrecznie podawac myszy...

raptor
    Guest

przecież mówiłem ci, że teraz ma takie "dupsko", że lepiej nie dawać, nie ma potrzeby.

Regss
    Guest

ja nie podawalem jeszcze gryzoni moim pupilkom, ale chcial bym wiedziec co robicie zeby gryzon nie byl w stanie ugyzc pajaka, czy moze nie trzeba nic robic bo smierc nastepuje odrazu???

Bor
    Guest

Najlepiej podawać oseski, które nie mają jeszcze 72 godzin. Wówczas zęby nie są rozwinięte i mamy niemal pewność, że nie zrani nam pająka. Trochę też zależy od gatunku. Jedne ptaszniki są szybsze i zwinniejsze, inne są wolne i wszystko ignorują.

Uprawnienia umieszczania postów