Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pory kopulacyjne P.Platusa

lukasz_dyn
    Guest

Pory kopulacyjne P.Platusa

Witam kupilem samice po 13 wylince niestety nie wiem dokladnie iedy miala wylinke podobno ok 3 miesiecy conajmniej. Wiec chcialbym sie dowiedziec czy nie ma ptatusica moge zatkac sie pory. Jesli nie to czy kupic samca do laczenia?

Piotrw126
    Guest

Re: Pory kopulacyjne P.Platusa

ja mam do sprzedania ;P samca .... ja myśle ze mozesz dopuścić alle zaczekaj az się wypowie ktoś doswiadczony

Awikularia
    Guest

Coz, ja dopuszczalam swoja samice A. geniculata 6 miesiecy po linieniu i mialam kokon...

AGAM
    Guest

Moja rosea kopulowała ponad rok po wylince i też miała kokon

lukasz_dyn
    Guest

dzieki za odp
    a nie wiecie z wlasnych doswaidczen jak plodne sa Platusy i ile trwa od zaplodnienia do zlozenia kokonu a nastepnie do nimf II lub L1?

Awikularia
    Guest

P. platus ma okolo 250 mlodych w kokonie, od zaplodnienia do zlozenia kokonu bywa roznie, a nimfami II pajaczki sa przewaznie okolo 3-4 miesiace.

Bor
    Guest

Eeee, 3-4 miesiące są nimfami II? :> Chyba tygodnie.. ale ja się tam nie znam. =>

Awikularia
    Guest

Miesiace. Rozmnazalam Phormictopus cancerides cancerides. Jakbym nie wiedziala, o czym mowie, to bym sie nie wypowiadala... Na Przyklad A. geniculata sa nimfami 2-2,5 miesiaca. Czyli od zrobienia kokonu do przekladania w pudeleczka po kliszach uplywa okolo 3-3,5 miesiaca.

Bor
    Guest

Eee, no nie napisałem, że się nie znasz. Myślałem tylko, że to jakiś błąd.

Uprawnienia umieszczania postów