Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Syczacy albopilosum

Klimak
    Guest

Re: Syczacy albopilosum

ja swojego kędziora L8 to palcami z jego norki wyciągałem i tylko uciec próbował a atakował tylko świerszcze

morda
    Guest

Normalka - emilia (wg. opisu itp.) bardzo spokojna Brachypelma. A co powiecie na emilię, która stawia się przy dmuchnięciu? Kumpel ma taką i ma bardzo zadziorny charakterek.

Odnośnie strydulacji (syczenie) - bardzo dużo ptaszników posoada narządu do strydulacji... o ile nie wszystkie. Czytałem o syczącej irmini, u mnie syczała geniculata... słyszałem o strydulującym smithi i boehmei...

A to, że kędziorek ma taki charakter to fajnie - masz coś odmiennego...

nokeg
    Guest

ja dmuchne na moją rosea to odrazu pokazuje ząbki, ale nie atakuje moge ją pogłaskać po zabkach i nic nie zrobi:-)

sebooz
    Guest

też mam kedziorka po 8 wylince, ale mi się nie trafił z takim fajnym charakterkiem moim zdaniem to masz wielkie szczęście. ja naprzykład chciałbym mieć pajączka który jest agresywniej nastawiony do otoczenia niż reszta pająków ( i dlatego szukam Blondi ) Ja na twoim miejscu bym się cieszył z takiego charakterku

Bor
    Guest

Blondi agresywna? :-P Są o wiele agresywniejsze gatunki. Ciekawie musi się prezentować taki agresywny albopilosum, ze względu na to, że to jest jakby... śmieszne.. Jakoś nigdy nie boję się manewrować na polu tej Brachypelmy i gdyby zaczęła atakować, prawdopodbnie bym się uśmiał. Może nie czuję należytego szacunku do tego rodzaju, kto wie.. One po chwili się i tak zatrzymują i nic nie robią, hehe. Poza tym, myślę, że gdyby przyszło co do czego, to i tak by uciekł. :-P No nie wiem, może bym zmienił zdanie, gdyby mi się taka Brachypelma trafiła.

Łukasz
    Guest

Ja juz sie nauczylem ze pajak jak kobieta, zawsze zaskakuje i jest niezdecydowany Moj boehmei kiedys przechodzil wylinke w pionie :P tzn w kryjowce chcial sie przewrocic na plecy ale sufit mial za nisko i przechodzil wylinke w pionie :P udalo mu sie ^^ a albopilosa ma taka gleboka kryjowke ze wogole jej nie widac normalnie jak podziemny :P musialem jej torfu dosypac bo dokopala sie do dna i siedziala na plastiku teraz ma warstwe z 12 cm torfu i pewnie niedlugo znowu sie do dna dokopie bo teraz jest mniej wiecej 5 cm od dna

Baku
    Guest

pisałem juz o tym kiedyś ... mianowicie kazdy pająk jest wstanie wydawać dzwienki i nie koniecznie musi mieć ten systewm rowków .. no bo te tak zwane naządy strydulacyjne to nic innego jak zagłębienia i wypukiłości na exoszkielecie ... taak jak 2 tarki

co do agresywności to przesadzałem ost bohemei i delikatnie patyczkiem ( mam taki specjalny z kulą sylikonową na koncu :] - dobry do przesadzania murinusów :] ) a ona sie odwrucia w podskoku i zasadziła zemby w sylikon :]

Mort_80
    Guest

Mam samicę Brachypelma Boehmei, i ona też styrduluje. W żadnym opisie tego pająka nie znalazłem informacji na temat styrdulacji, niemniej mój to robi.

Uprawnienia umieszczania postów