Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: sciana do wodospadu

Mieszany widok

sciana do wodospadu

Witam was, chciałbym do terrarium zrobić ściane wodospadowąna około 1 metr wysoką oraz 60-70 cm wysoką(potężny wodospad),ma ktośmoże pomysł w jakis sposób i z jakich materiałów mógłbym to wykonać?,myslałem o piance poliuretanowej, co o tym sądzicie, a czego użyć jako podstawy?, może ktoś robił, może ktoś wie, dzięki z góry za idee i rozwiązania ! czesc

Re: sciana do wodospadu

Najlepiej r korka prasowanego/technicznego (taki jak w biofilu) z niego ładnie uformujesz wodospad. Na stronce biofila masz opisane jak robić. Najlepszy sposób według mnie

Zrób tak jak Dambala radzi tylko jest jeden minus we wrocławiu jest tragicznie z dostępnoscia korkaale niełam sie spytaj sie Vorax jak byłem u niego to miał jeden płat moze ci sprzeda spytaj sie bo spytac sie nie zaszkodzi
    Zycze powodzenia w budowie

Mam ten sam problem i tez sie przymiezałem do pomysłu z biofila, ale teraz mysle o czyms moze mniej efektownym, ale napewno łatwiejszym w wykonaniu MIianowicie chce zamocowac 3-4 póloki, jedna nad drugą, na ich brzegach przykleic tez korek i costawic tylko miejsce tam, gdzie ma wyplywac woda, no i z ostatniej polki woda bedzie wracala do basenu. Mam tez zamiar posadzic tez roslinki odzielajac na danej polce miejsce przeplywu wody od tego korka na brzegu tez korkiem . Nie wiem tylko jak rozwiązac sprawe z oswietleniem tego wodospadu, czy oswietlac po prostu zieloną zarówka o malej mocu czy nic nie kombinowac juz. I martwie sie tez czy jak caly dzien bedzie wodospad chodzil to czy wilgotnosc nie bedzie przesadzona. Sorry za zagmatwany opis, ale prosciej sie nie dalo. )))))

Bujal
    Guest

wodospad

Witam powiem wam tak szczeże sam robilem tydzień temu wodospad z półkami na żywe rośliny o wymiarach wysunięty był na 25 cm szerokść jego to 40 długość od góry do dołu to 70 cm robiłem go z korka technicznego prasowanego który kupiłem w SZREKU jestem zadowolony wszystko seie świetbie trzyma rośliny nie odpadają i co najwarzniejsze jest piękny

Re: wodospad

dzieki z apomoc, bardzo sie przydała, fran...podsunałes mi pomysł odnośnie połkowanego wodospadu, zrobie chyba p[rzez cała długośc terrarium, czyli 300 cm długosci i około 1.5 metra wysopkosci bedzie mial...a jak!! im większy tym bardziej efektowny pozdrawiam

jak zrobisz to wstaw koniecznie fotki, ale wydaje mi sie ze jak zrobisz przez cała długoosc to nie bedzie efektowne tylko popsuje wystrój. Takie jest moje zdanie... Ale uwazam ze jak zrobisz na 1 metr to starczy w zupelnosci )))

No co zaduże to niezdrowe zbyt duży wodospadzik może popsuć wnętrze twojego terra,a przytym jak sie narobisz(teraz wiem co mówie bo sam zje***** sprawe zrobiłem za duży a tak sie podniecałem ze będzie taki pięknya wcale jak sie okazało tak niebyło)

jak macie jakies fotki wodospadow w Waszych terrariach to powklejajcie zebysmy mogli miec inspiracje )))

NO ja niestety niemam bo niemam cyfrówki

Uprawnienia umieszczania postów