Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Pajak Kurdupel

redknee
    Guest

Re: Pajak Kurdupel

oo ciesze sie ze dales ten temat na forum )

Mefisto
    Guest

Smithiego wbrew pozorom trudno przesuszyć. Pamiętajcie, że on w naturze żyje w Meksyku, na suchych terenach. Ja swojego trzymam w faunaboksie i nie zwilżam mu podłoża. W środku postawiłem jedynie miseczkę i pająk ma się świetnie.

drummer
    Guest

Co do karmienia - to chodzilo mi tak jak Deto dobrze zrozumial, ze przez dwa miesiace karmiony byl czterokrotnie. Zas co do tego, ze mialby po tej 10 wylince zdechnac to jeszcze sie nigdzie nie spotkalem, zeby pajak tej wielkosci mialby umrzec smiercia naturalna...

x ray
    Guest

hmm....wyglada znacznie starzej,mimo małych rozmiarów.....ok 6 /7 wylinka smithi uzyskuje pełna barwe .....a ztego co ty podajesz był po 5 wylince no moze 6 to cos tu nire tak jest ..w takim wieku pajak powinien uzyskiwac dopiero barwę .....natomiast zadziwiajace jest to ze był u ciebie ok 2 lat....daje to do myslenia.

drummer
    Guest

Przeciez mowilem, ze pajak mial 10 wylinek - dlatego moje zdumienie jego wielkoscia. Czemu te 2 lata daja do myslenia?

loko
    Guest

skoki wzrostu wydaja sie byc zupelnie normalne, wiec zakladam iz jadl normalnie przez wiekszosc wylinek...dziwne jest iz tak wolno one nastepowaly, poza tym ponad 2 lata, smithi nie rosna zyt wolno, powinien byc wiele wiekszy..

zastanawia mnie troche kolorystyka carapaxu, jest prawdopodobienstwo ze to hybryda z jakims innym gatunkiem brachy

Charm
    Guest

możliwe, tak na oko, że to hybryda z emilią...

pzdr Agnieszka

Awikularia
    Guest

Hmm, loko, wedle mojego rozeznania samice B. smithi sa dojrzale po okolo 3-4 latach...

drummer
    Guest

Dzieki za informacje. Szczegolnie za ta, ze pajak mogl byc hybryda. Musze sobie pogadac ze sprzedawca. Jesli rozmowa z nim sie zle potoczy to napisze publicznie kim on jest, gdyz sprzedaje pajaki na tym forum. Jesli macie jeszcze jakies spostrzezenia, to prosze smialo pisac...

Bor
    Guest

Na hybrydę są nikłe szanse przy kopulacji, a takowe są o wiele droższe. Zatem jeżeli to prawda, powinieneś mu podziekować. :-P Nie rozumiem po co miałbyś ujawniać tego człowieka dane, czym on zawinił? Miałeś pająka już 2 lata..

Uprawnienia umieszczania postów