-
Czy moge dawac B.boehmei jakis inny pokarm np. mrówki??
Witam
Dzisiaj kupilem sobie Brachypelme boehmei L2. Mam takie pytanie: Czy moge dawac mojemu pajaczkowi np. mrówki albo cmy albo jakis pokarm z dworu który sam zlapie?? Jesli tak toczy mu to nie zaszkodzi?? Nigdy sie nad tym nie zastanawialem czy mozna mlodym pajaczkom dawac jakies owady z dworu.
Prosze o pomoc!!
Pozdrawiam
-
Re: Czy moge dawac B.boehmei jakis inny pokarm np. mrówki??
Zależy zkąd bierzesz te owady. Świerszcz "pasący" się przy autostradzie nie jest najlepszym wyborem ze względu na chemikalia w nim zawarte, jednak mała ćma (na tyle mała by pająk się z nią uporał) złapana na działce czy w na łonce jest raczej OK. Nie mam co prawda doświadczenia z dawaniem takich "różnorodnych" pokarmów, ale poważnie zastanowił się nad mrówkami ze względu na kwas mrówkowy którym również się bronią tryskając niewielką ilość w napastnika, choś nie wydaję mi się żeby jedna mogła coś zdziałać z pająkiem po L2. Z resztą po co kombinować? Lepiej pozostań przy świerszczach czy larwach mączniaka bo to już jest sprawdzone i zdaje egzamin.
Pozdrawiam
Maniak
-
zadaj sobie pytanie kenzo
po co mam karmic mrowkami jak wiem ze wyleg swierszczy jest duzo lepszym pokarmem dla pajaka
bez obrazy ale wg mnie karmienie mrowkami to troche *****....y pomysl
po co moje pajaki maja byc myszami doświadczalnymi
chyba to nie problem wydac 3,4 zł za wyleg swierszczy dla takiego slicznego,malego pajaczka )
-
-
ja bym nie kombinował... skoro zdecydowałeś się na pająka, to kup mu świerszcze, albo mączniaki... sprawdzone i wiesz, że pokarm jest czysty, a nie z dodatkami metali ciężkich...
-
-
a ja sie spytam co innego?? z jakiego "dworu"???? chyba Ci chodzilo o zyjatka z pola
-
-
mozna dawac owady z łaki oby tylko nie przy ulicy były łapane
mrówki jak najbardzjej odradzam bo pajak ich nie zje
-
Uprawnienia umieszczania postów