Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: kajmanek cz. 2

Re: kajmanek cz. 2

No co do warunkow to faktycznie kajmanowi jest je trudno zorganizowac. U mnie w Orlowie znajomi maj adoroslego kajmana..tylko ze on ma zimowe terra uzadzone w garazu z ktorego jest wejscie do jego prywatnej lazienki z olbrzymim brodzikiem, pozatym chodzi on luzem po domu( mimo ze potrafi niezle zdemolowac meble pazurami), w lecie gadzina siedzi w duzym ogrodzie z duza specjalna sadzawka... no i jezeli ktos potrafi zapewnic takie warunki hodowli to mysle ze ok. ..bo jednak trzymanie kajmana w zwyklym terra to czysta glupota i meczenie zwierzaka...bo nawet jezeli bedzi eono wieksze 2-3 razy od gada..to ile on sobie w nim pochodzi?

Życzliwy
    Guest

D@rq od wymyslania definicjii są specjaliści ale wiem dla ludzi Twojego pokroju lepiej żeby nigdy sie nie pojawiły i żeby każdy mógł sobie trzymać co mu sie zechce nie zważając na dobro zwierzaka nie mówiąc o osobach postronnych..............

Alicjo co jak co,ale pylius NAPRAWDE dba o zwierzęta!
    A takiemu młodemu kajmankowi ta przestrzeń na poczatak wystarczy w 100 %.

d@rk
    Guest

Życzliwy, po pierwsze nie wiesz co trzymam w domu, dlatego nie masz zadnych podstaw by twierdzic, ze lepiej dla mnie i "ludzi mojego pokroju" zeby sie takowe przepisy nie pojawily, po drugie wiem ze od wymyslania definicji sa "specjalisci", zgodze sie ze sa, ale naprawde sadzisz ze beda one dobrze sprecyzowane?? bo dla jednych ptasznik bedzie niebezpiecznym stworzeniem, a dla innych "przytulanka", po trzecie zgodze sie ze sa ludzie ktorzy chca miec zwierzeta dla szpanu albo cos w tym rodzaju, ja do takich nei naleze takze prosilbym Cie o nieogolnianie spraw

Życzliwy
    Guest

Darq taka prośba na przyszłość czytaj dokladnie posty w jakim kontekscie je ktoś napisał Mi chodziło nie o to co masz ale o poglądy jakie rozszerzaż o zgroza na publicznym forum gdzie ucza się młodzi terraryści wręcz dzieci Nie mam pytań jeżeli tak je mamy uczyc (((

Wiem że temat już jest rozdrapany na wszystkie strony i na kajmanie nie zaostało suchej łuski,ale wczoraj był u mnie kolega i na wejście pyta się mnie co jedzą kajmany.
    A więc tak gościu od dłuższego czasu hoduje rużne ptaki ale jest to czysto amatorska chodowla ,czasem się coś wylęgnie ,ma też akwarium typowe średnie do ozdoby.W życiu nie chodował żadnego gada.
    Poprostu był w Opolu w realu tam w sklepie zoologicznym jest kajmanek taki zajeb... fajny mały zwierzaczek pływał sobie w akwarium ekspozycyjnym (dekoracja - jak ja tam byłem)
    No i podobno jest na sprzedarz za ok 400 zł .Tak mi mówił znajomy.Pytałem się go czy on wie jakie duże to zwierzątko rośnie to mi powiedział że to miniaturka i że 200 l akwarium wystarczy .
    No cóż nie chce mi się tego dalej komentować .Stanowczo mu tego odradziłem tym bardziej że się dowiedziałem że się przeprowadza do Opola i będzie mieszkał w bloku (chociaż to i tak niema nic do rzeczy)
    Pużniej weszliśmy na temat ptaszników,to się dowiedziałem że ostatnio miał jednego ,dostał go od znajomego chodowcy za grosze.No ale miał już niema bo pająk kojtnoł.
    Ciekawe dlaczego - no poprostu pajączek był mały a gdy go dostał od tego gościa to facet mu powiedział że pająk jest najedzony .No i pożył jeszcze 3 tygodnie (( (pajączek kojtnoł bynajmniej nie z przejedzenia)
    Podobno miał też skorpiona ale jużnie chciałem się wypytywać bo miałem dość.
    Myślę że to wystarczy do tego tematu i nie będę komętował bo każdy swój rozum ma.
    Tak właściwie to niemam nic przeciwko temu żeby chodować takie zwierzę jak kajman,ale tylko wtedy jeśli zapewni mu się godziwe warunki ,a akórat takich hodowców jest mało których było by na to stać.

Myślę że wystarczy moich wypocin ;-}
    Przepraszam za błędy - mam nadzieję że nikogo nie rażą)))))))
    Pozdrowienia dla wszystkich maniaków ))

Argchun

Uprawnienia umieszczania postów