-
Re: planowany ptasznik trynidadzki- pytania
No raczej terra na oścież sie nie otwiera bo jest wtedy duze parwdopodobienstwo ze bedziesz ganiał pajaka, troche sie skupic nie zaszkodzi, ingdy nie idz po alko do pajaka, nie pchaj rąk do gniazda i staraj sie jak najmniej manipulowac w terra po co stresowac lokatora. To takie moje zasady dotyczace wszystkich pajakow poza Brachypelmami.
-
hehe nie wiem jak to jest ze wam cambridge chca tak uciekac moze moj jest inny ale on nigdy nie chce jak juz zrobi gniazdo. Wiadomo jak wposcisz pajaka do nowego pojemnika to ciagle chodzi szpera i proboje sie wydostac, jak juz zrobi sobie gniazdko to nie powinnien chciec uciekac przynajmniej u mnie ucieka do gniazda i siedzi tam twardo. Nawet przy przekladaniu go do innego pojemnika jest problem z wypedzenmiem go ze starego wiec nie ma sie raczej czego obawiac chyba ze trafisz jakiegos strasznego agresora, to zastosoj sie do powyzszych rad kolegow/kolezanek ;D
Powodzenia w hodowli kembridzka ;D
-
a jakie stosujesz inne zasady do brachypelm? ciekawy jestem niezmiernie?
-
O Brachypelmy nie trzeba się tak bać. Co najwyżej wyczesze kilka włosków i tyle. A jeżeli już zacznie uciekać, to co 1m się zatrzymuje odpocząć. Może i się zdarzyć jakiś agresor, ale to raczej rzadkość. Takie jest moje zdanie.
-
u Brachypelm nie stosuje żadnych zasad bo te pająki nawet jak sie sprężą to nie są szybkie, ani nie skaczą, ani nie gryzą zbyt często. A pozatym ciekawość to pierwszy stopień do piekła.
-
no czy nie są szybkie, to bym się kłócił. młode potrafią dość szybko biegać (-:
-
Grochu, z calym szacunkiem, ale nie masz za duzego doswiadczenia z wieloma gatunkami ptasznikow. Uwierz mi, Brachypelmy, nawet maluchy, sa najwolniejsze ze wszystkich znanych mi ptasznikow...
Uprawnienia umieszczania postów