-
B. albopilosum - pytanie
Witam! Mam samiczkę albopilosum 6 cm ciałka. Chciałem dziś sprawdzić jak zareaguje na spotkanie z samcem. Przykryłem ją podziurawionym plastikowym pojemnikiem i wpuściłem do jej terra samca. Samiec po krótkiej chwili zaczoł się trząść i robiąc tak co pewien czas łaził po pudełku, którym była przykryta samica. Ona z kolei udeżała energicznie przednimi odnóżami o pudełko. Wyglądało to tak jakby odpowiadała na trzęsienie samca. I tu pojawia się moje pytanie: Czy taki zachowanie oznacza, że samica jest już gotowa na przyjęcie samca?
-
Re: B. albopilosum - pytanie
-
cos niesamowitego a moja po 10 nie była gotowa... gratuluje
-
Bo samica B. albopilosum po 10 wylince nie jest dojrzała płciowo. Samce tego gatunku dojrzewają dopiero po 11-12 wylince, to jak samica mlodsza o dwie wylinki moze byc dorosla....
-
ona jest na niego napalona!!!!
-
2P - pozyczysz tego samca wkrótce?
-
Ja niepisałem nic, że ona jest po 10
-
Możemy się jakoś dogadać. Ale narazie to jest on już pusty . A jak się znów napełni to ma umówione spotkanie drugą z moich samic
-
Niewiem po której ona jest wylince. Myślę, żę conajmniej po 11. A do kopulacji doszło bez problemu (mam to nawet na filmie ). Ile muszę teraz czekać na ponowne napełnienie samca?
-
2P, zauwaz, ze to nie bylo do ciebie, tylko do Persea...
Uprawnienia umieszczania postów