Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: MurinusL1 vs. Pinka

Bor
    Guest

Re: MurinusL1 vs. Pinka

Mi się to cykanie podoba. :> Wyśmnienicie się przy tym śpi. Może dlatego, że lubię spać pod namiotem itp. Z tym wyjątkiem, że w łóżku mam wygodniej. Jak innym sie podoba cykanie? :-P

Klimak
    Guest

hehe niby lepiej sie śpi przy 10-30 sztukach ale jak miałem 200sztuk w pokoju to nie dało sie zasnąć w ogóle a po jakimś tygodniu to byłem już tak rozdrażniony że jak je tylko usłyszałem to mnie nerwica brała:Pale nieważne to nie ten temat

Klimak
    Guest

a może by tak ktoś kto chodował te gatunki albo nawet inne od L1 i karmił je pinkami dał mi nr. GG??lepiej tak pogadać niż przez posty

Grażynka
    Guest

masz w peofilu możesz zagadać do kogo chcesz myśle ze wszyscy ci chętnie pomogą

Klimak
    Guest

sorki za pomyłke biały robak to nie pinka a mi chodziło o białe robaki:P

Klimak
    Guest

ten cambridgei złapał wczoraj wieczorem złootooka pospolitego i trzyma go do tej pory(nastepny dzień rano) nie za długo??niewiem ale raczej nei ma sie czym martwić a murinus zjadł chyba połowe białego robaka bo jakos sie skrócił czyli problem mam już z głowy teraz jest nowy...żeby podtrzymac temperature wkładam pudełeczka na noc do terrarium gdzie są karaczany madagaskarskie i ogrzewanie i zauważyłem dzisiaj że u moich pajączków pojawiły sie roztocza...tępie je narazie ręcznie bo jest ich mało ale boje sie że może to pajączkom zaszkodzić

Bor
    Guest

Z robaczkami tak samo, jeżeli są za duże, albo przeszkadza Ci ich zakopywanie się, przekrój. Roztocza mogą pająka nawet zabić.. Najgorsze jest to, że kiedy raz się pojawią, ciężko je do końca wytępić. Nie mam doświadczenia w zwalczaniu roztoczy, bo nigdy z nimi problemów nie miałem. Najlepiej chyba będzie zmienić podłoże i sprawdzić, czy nie dostały się na pająka. Jeżeli są one u karaczanów, też coś z tym zrob...

Bor
    Guest

Cambridgei powinien sobie poradzić, ptaszniki potrafią długo jeść. Ogrzewanie możesz sobie przecież zamontować w postaci żarówki o niewielkiej mocy, nie musisz ich wstawiać do karaczanów..

Klimak
    Guest

u karaczanów mi nie przeszkadzają bo są tanm już dośc długo i nic im nie robią ale martwie sie o pajączki jet ich coraz więcej (pytanie bo może ja sie myle roztocza to takie małe szare czy czarne i jak sie do nich coś zbliży to skaczą??)

Uprawnienia umieszczania postów